Grzegorz Dołężka
Treści:
Podczas redukcji ćwiczymy dużym ciężarem i małą ilością powtórzeń aby zachować jak najwięcej mięśni oraz siły. Ćwicząc tak jak ty piszesz: więcej powtórzeń przy mniejszym ciężarze będziesz dodatkowo palił więcej mięśni i zanotujesz bardzo szybki spadek siły. Podsumowując, na redukcji najważniejsza jest dieta z ujemnym bilansem kcal, trening siłowy z dużymi ciężarami oraz trening cardio i interwałowy. Pozdro
Większość produktów jest teraz przetworzonych. Czytaj skład, wybieraj ten, który ma najmniej chemii oraz nie ma dodatku cukru. Co do samego przecieru pomidorowego jest to wg mnie dobry produkt jako alternatywa dla warzyw i myślę, że warto będzie go włączyć do diety.
Brzuch należy ćwiczyć nawet na masie. Co prawda przy dużej ilości tkanki tłuszczowej nie będzie on widoczny ale mięśnie będą brzucha będą rosnąć. A po redukcji będzie je widać.
Każdy posiłek powinien być pełnowartościowy i w każdym posiłku powinny się znajdować: białko, węglowodany, tłuszcz. Zasada może być taka, że w godzinach okołotreningowych jemy trochę mniej tłuszczu na korzyść węgli. Pozdrawiam.
Witam. Na początku chciałbym pogratulować zrzucenia 40 kg - to kawał dobrej roboty. Ale przejdźmy do chleba. Im więcej mąki żytniej w pieczywie tym lepiej, więc jeżeli to nie problem to dobrze będzie przerzucić się właśnie na to pieczywo, o którym piszesz. Z twarogiem może być, ale nie jedz go zbyt często. Owoce na śniadanie będą dobre ( w końcu to źródło witamin). Jako iż jestem przeciwnikiem cukru to nie polecam dżemów. Więc podsumowując 90% mąki żytniej w składzie to na prawdę dobry wynik i myślę, że warto będzie zamienić zwykły chleb na pieczywo chrupkie żytnie. Pozdrawiam
Ja również jestem na redukcji i mam podział tłuszcze około 1 g na kg masy ciała. Białko jakieś 2.33 g na kg masy ciała. Reszta węgle. Wg mnie nie powinno się chodzić poniżej 0.8 g tłuszczu na kg masy ciała aby nie zaburzyć gospodarki hormonalnej.