Zadaj pytanie
29 kwietnia 2015 22:35

Redukcja - rozne makroskladnikipodzielone opinnie

Jak to jest z tą redukcją, jak najlepiej robic? Stosuje się obecnie do porad Tomasza Lecha i mam w diecie 0.5g tluszczy na 1kg masy ciala, ponad 2g na kg białka a reszta to węgle. Sądzicie, ze to dobry podzial, czy stosujecie inny? pozdrawiam
1038
5
dodał odpowiedź 29 kwietnia 2015 22:51
Ja również jestem na redukcji i mam podział tłuszcze około 1 g na kg masy ciała. Białko jakieś 2.33 g na kg masy ciała. Reszta węgle. Wg mnie nie powinno się chodzić poniżej 0.8 g tłuszczu na kg masy ciała aby nie zaburzyć gospodarki hormonalnej.
dodał odpowiedź 29 kwietnia 2015 22:53
Możesz dodać trochę więcej białka, np 2.2-2.5 g na 1kg masy ciała. Białko daje uczucie sytości na dłużej i będziesz mniej podjadał
dodał odpowiedź 29 kwietnia 2015 22:54
z tymi tłuszczami podbij trochę do 0,7-0,8 by nie zaburzyć gospodarki hormonalnej organizmu. Co do białka tak samo podbij na 2,2-2,5g na 1 kg masy ciała reszta w węglowodany.
dodał odpowiedź 29 kwietnia 2015 22:57
Siemanko, jak dla mnie białko w granicach 2-2,2 g/kg masy ciała, nie ma po co więcej białka ładować bo to tylko zakwasi Twój organizm, tłuszcze to w granicach 0,5-1g i reszta to węglowodany
dodał odpowiedź 18 czerwca 2015 17:20
podbij sobie białko trochę tak o 0,4g
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie