Artur Pliś
Treści:
Jasne że tak.. Jeśłi jest dieta to jak najbardziej Trzymaj wysoko białko i staraj sie żeby nie brakowało go w bilansie! lepiej nawet jak będzie więcej jak mniej! Jesteś na masie więc możesz sobie na to pozwolić :)
Witaj Kondrad! Jeśli masz zbilansowaną dietę to jasne że pomoże jeśli spożywasz tle białka ile trzeba tłuszczy i węgli Musisz mieć nadwyżke kaloryczną swojego zapotrzebowania kalorycznego. Oblicz je na potreningu.pl w kalkulatorach dodaj 200-300kcal i ułóż plan dietetyczny :)
Witaj Marcinie! Musze ci powiedzieć że skomponowanie diety wcale nie jest takie proste i łatwe i zabiera troche czasu. Powiem bez ogórdek wprost.. To dużo roboty i nikt za darmo ci tego nie zrobi. Jeśli nie masz o tym całkowicie pojęcia skontaktuj się z dietetykiem lub jakimś trenerem personalnym na siłowni w twojej miejscowości. Jeśli chces zrobić to sam mogę przybliżyć Ci nieco strukture jak ma to wszystko wyglądać: Podstawa to obliczenie zapotrzebowania kalorycznego. Na necie jest dużo kalkulatorów które to obliczają np na potreningu.pl Olibcz sobie tam zapotrzebowanie i odejmij od tego 200-300kcal (bo mam rozumieć że chodzi o redukcje tkanki tłuszczowej) Następnie rozłóż makroskładniki czyli białko 2g do 2,5g na kg masy ciała tłuszczy 1-1,5g na kg masy ciała reszte stanowią węglowodany reszte to znaczy resztę zapotrzebowania kalorycznego które ci zostało. 1g białka to 4kcal 1g Tłuszczu to 9kcal węgle 4kcal Czyli jeśli ważysz 110 to zapotrzebowanie białka to 110kgx2=220g co daje x4kcal=880kcal tyle stanowi białko w twojej diecie źródła białka to nabiał sery wędliny chude kurczak indyk podroby fasola ryby tłuszcze to ryby oleje rośline orzechy migdały Węgle to pieczywo makarony ryże ziemniaki Możesz układać jadłospisy zakładając dziennik na portalu potreningu.pl lub na ilewazy.pl Powodzenia!
Witaj! No jest takie stwierdzenie że mase budujemy w kuchni a nie na siłowni więc myślę że tak. Poza tym nie można robić przerwy keidy sobie umyślisz. Faza roztrenowania powinna być po skończonym makrocyklu i trwać tydzień. Jeśli ćwiczysz dużej jak 3 miesiące bez przerwy możesz zrobić sobie tydzień luzu,
To jakiś absurd że ktoś ci powiedział że dieta jest zbędna.. DIETA TO 70% EFEKTÓW BEZ DIETY SAMYMI TRENINGAMI NIE SCHUDNIESZ A DIETĄ BEZ TRENINGU OWSZEM! Spróbuj od racjonalnego zywienia wpisuj w dziennik to co spożyłeś ile i co np w dzienniku na portalu potreningu.pl Staraj sie nie przekraczać swojego bilansu kalorycznego który też możesz wyliczyć na tamtym portalu. Jeśli waga będzie stała to wtedy trzeba obciąć kalorie. Problem jest taki że rzeźba to odtłuszczone mięśnie. Jeśli będziesz trenował tylko kickboxing tych mięsni za wiele miał nie będziesz niestety. więc przydałby sie jakiś trening siłowy. ale zacznij od diety i zobaczysz jak będziesz wyglądał. Podstawa to obliczenie zapotrzebowania kalorycznego. Na necie jest dużo kalkulatorów które to obliczają np na potreningu.pl Olibcz sobie tam zapotrzebowanie i odejmij od tego 200-300kcal Następnie rozłóż makroskładniki czyli białko 2g do 2,5g na kg masy ciała tłuszczy 1-1,5g na kg masy ciała reszte stanowią węglowodany reszte to znaczy resztę zapotrzebowania kalorycznego które ci zostało. 1g białka to 4kcal 1g Tłuszczu to 9kcal węgle 4kcal źródła białka to nabiał sery wędliny chude kurczak indyk podroby fasola ryby tłuszcze to ryby oleje rośline orzechy migdały Węgle to pieczywo makarony ryże ziemniaki
Zależy jak duży to jest obiad ale 90 minut to sporo czasu więc myśle że powinno być ok. Książkowo to wygląda tak że powinno sie iść 2h po posiłku ale jeśli będziesz czuł sie dobrze i nie "pełny jak balon" to czemu nie :)