pytania

23 marca 2014 21:53

Szanowny Trenerze!

23 lata, 70kg, 178cm
Od 3 tygodni robię redukcję z 2200 zszedłem do 1400 kalorii, biegam 2 razy w tygodniu po 30 min.
Mam nadmiar tkanki tłuszczowej na brzuchu i szczególnie na klatce piersiowej. Czy redukcja i bieganie spalą nadmiar tego tłuszczu czy mam też dołożyć ćwiczenia na klatkę i brzuch? Dysponuje ławeczką, sztangą prostą i hantlami. A może lepsze będą pompki? Raz na tydzień oszukuje organizm zwiększając dawkę kalorii do 1700 żeby metabolizm nie zwalniał. Czy to dobry sposób?

Pozdrawiam Piotrek!

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
23 marca 2014 20:00

Witam,
Jak pozbyć się wody z organizmu, żeby nie czuć się zalanym? Co jeść, żeby woda nie gromadziła się pod skórą? Jestem na diecie redukcyjnej i spożywam b:w:t 180-240-60. Czy da się utrzymać na dłuższą mete organizm w takim stanie, żeby woda się nie gromadziła pod skórą? Bo podobno powinno się ograniczyć węglowodany, żeby się pozbyc wody[?] Wiadomo, że trzeba dużo pić, ale co jeszcze zrobić, a czego nei robić?
Z góry dzięki i.. pozdro!

23 marca 2014 19:54

Witam proszę o poprawę mojej diety. Mam 18 lat wzrost 174 waga 75 grupa krwi 0 nie stosuję suplementów, zapotrzebowanie wyliczyłem 24x75x1,3 deficyt 400kcl zjadam 1900kcl 260g węgli/140g białek/ 30g tłuszczy bazuje na produktach (ryż, płatki owsiane, rodzynki, brokuły, marchew, fasola, pomidor,papryka/kurczak,białka jaj,oliwa z oliwek) z góry dziękuję.

23 marca 2014 19:42

Kilka pytań z dietetyki:

1. Czy można jeść warzywa mrożone zamiast świeżych? Np kiedy nam się śpieszy.
Jeśli tak to jak najlepiej je przyrządzać żeby nie traciły wartości odżywczych? Czy dopuszczalne jest krótkie podsmażenie na patelni?
2. Co sądzicie o rybach z puszki typu śledź, sardynki w sosie pomidorowym czy tuńczyk? Czy są jakieś ograniczenia, ile razy w tygodniu można takie ryby jeść?
3. Czy w zbilansowanej diecie można stosować gotowe sosy z torebki czy słoików do różnych mięs?
4. 2-3 razy w tygodniu zdaża mi się jeść u chińczyka danie typu kurczak/wołowina z ryżem i różnymi sosami/warzywami. Jest to duży błąd? Czy jedzenie tego typu może być zdrowe?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

23 marca 2014 19:36

Witam! Moje pytanie, kieruję w stronę Pana Michała Karmowskiego. Po obejrzeniu Pana filmów, sądzę, że satysfakcjonująco odpowie Pan na moje pytanie.
Mam problemy ze śniadaniami. Nie umiem rano nic 'w siebie wcisnąć'. Nie przepadam też za płatkami owsianymi i nie wiem co mogę jeść na śniadanie, żeby dostarczyć odpowiednią ilość węglowodanów. Dodam, że jestem 'na redukcji', ważę 76 kilogramów i mam 177 cm wzrostu.
Jak też zastąpić gotowane mięso lub jak je przyrządzić, żeby smakowało? Co robić, żeby jeść odpowiednio dużo, z małym deficytem kalorycznym, bez nadmiernego tłuszczu, a smacznie?
Pozdrawiam.

23 marca 2014 15:52

Witam otóż od pewnego czasu robiłem redukcję masy i powoli zbliżam się do końca.Mam pytanie czy jest taka możliwość żebym mógł stopniowo zwiększać ilość kalorii przy jednoczesnym zwiększeniu treningu cardio co zaowocowało by utratą tłuszczu i jednoczesnym przyrostem masy mięśniowej ?

23 marca 2014 14:42

Witam. Mam 15 lat, 165 cm. wzrostu i od pół roku chodzę na siłownie. Przez ten czas nie zwracałem zbytnio uwagi na to co jem. Kiedyś miałem zapalenie mięśni i leczony byłem sterydami. Przez parę miesięcy nie mogłem uprawiać sportu. Obrosłem trochę w tłuszcz, szczególnie na brzuchu i nogach. Ostatnio postanowiłem przejść na dietę, żeby spalić nadmiar tłuszczu. Ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, w szczególności chodzi mi o ustalenie diety. Przy pomocy znajomego, który trochę się na tym zna obliczyłem moje zapotrzebowanie kaloryczne. Przy deficycie wyszło mi, że muszę zjeść kolejno : 217 g. węglowodanów, 130 g. białka i 39 g. tłuszczy. Prosił bym o pomoc w ustaleniu diety.

22 marca 2014 21:19

Witam !
Jako że schudłam ok 10 kg dietą ok 1500 kcal i ćwiczeniami głównie aerobowymi teraz chciałabym już zacząć modelować sylwetkę rozpoczynam trening siłowy i tutaj pojawia się moje pytanie ile kalorii mam spożywać ponieważ mam jeszcze troche tłuszczyku ale czy zrzuce go samymi ćwiczeniami siłowymi i aerobami czy muszę jeszcze być na deficycie kalorycznym ?
Pozdrawiam

22 marca 2014 11:23

Witam mam pytanie odnośnie pieczywa : Na kolacje jem twaróg(chudy 200g) + Jogurt naturalny i do tego powinienem jeść ok 4-5 kromek chleba razowego ale ostatnio się zastanawiałem czy nie lepsza byłaby bułka razowa ok 2 sztuk ? Jak sądzicie ?

21 marca 2014 12:21

Najszybszy I Najlepszy Sposób Na Stracenie Tkanki Tłuszczowej ? Jeszcze Tylko Chwila Do Lata ;( A 4% Trzeba Zrzucić ;(

21 marca 2014 11:40

Witam,

czy do przyrządzenia posiłku na redukcji (jeśli nie posiadam piersi z kurczaka albo indyka), mogę użyć gyrosa drobiowego w przyprawach? W składzie napisane jest, że są to polędwiczki z kurcząt.

Pozdrawiam,
Adrian

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie