Artur Pliś
Treści:
Jeśłi masz problem z przybraniem masy zwiększaj spożycie tłuszczy a białko trzymaj tak na 2g na kg masy ciała bo białko rozkręca metabolizm jeśli masz go za dużo to też nie dobrze bo wtedy masz wieksze szanse własnie na chudniecie jak nabranie masy. Tłuszcze hamują metabolzim wiec musisz je zwiększyc
Witam! Produkty są bardzo dobre więc ok :) Ale musisz mieć nadwyżke kaloryczna ciężko mi tak na oko powiedzieć ile zjadasz przez taki opis.. musiałbym widzieć rozkład makroskładników Zapotrzebowanie można łłatwo obliczyć dzięki temu artykułowi http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_skł._prod._żywnościowych%2C_%25_bf-t276436.html
Bez diety średnich lub znikomych +3-4kg z czego połowa to woda
25% bf to bardzo dużo.. redukcja i to na pewno! Nie zniwelujesz na masie dużo tłuszczu bo jesteś na dodanim bilansie wiec nie ma szans ;) REDUKCJA czas start ;)
Aby zrzucić zbędne kilogramy trzeba ułożyć sobie dietę z deficytem kalorycznym czyli jeść mniej niż organizm potrzebuje ale nie zagładzać się a odpowiednio zbilansować makroskładniki Bardzo przydatny w układaniu diety bedzie dla ciebie ten artykuł jest bardzo fajnie tam krok po kroku rozpisane! Obliczasz swój BMR do tego musisz dodać NEAT, efekt termiczny pożywienia i aktywność. Zapotrzebowanie można łłatwo obliczyć dzięki temu artykułowi http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_skł._prod._żywnościowych%2C_%25_bf-t276436.html Potem rozkłądasz makro skłądniki przynajmniej 2g białka (jaja nabiał ryby indyk kurczak) na kg masy ciała i 1g tłuszczu (oliwa z oliwek olej rzepakowy, orzechy migdały) na kg masy ciała a resztę do zapotrzebowania niech dobiją węgle
Aby zrzucić zbędne kilogramy trzeba ułożyć sobie dietę z deficytem kalorycznym czyli jeść mniej niż organizm potrzebuje ale nie zagładzać się a odpowiednio zbilansować makroskładniki Bardzo przydatny w układaniu diety bedzie dla ciebie ten artykuł jest bardzo fajnie tam krok po kroku rozpisane! Obliczasz swój BMR do tego musisz dodać NEAT, efekt termiczny pożywienia i aktywność. Zapotrzebowanie można łłatwo obliczyć dzięki temu artykułowi http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_skł._prod._żywnościowych%2C_%25_bf-t276436.html Potem rozkłądasz makro skłądniki przynajmniej 2g białka (jaja nabiał ryby indyk kurczak) na kg masy ciała i 1g tłuszczu (oliwa z oliwek olej rzepakowy, orzechy migdały) na kg masy ciała a resztę do zapotrzebowania niech dobiją węgle