pytania
wzrost 190,wiek 26,waga 75 ,staz 2 lat,moj cel do osiągnięcia to nabraca troche masy i przede wszystkim siła.
Dobrywieczor chciałybym się dowiedzieć ile moza miec % tkanki tłuszczowej minimalnie zeby zdrowo funkcjonowac
Śniadanie 7 rano
twaróg półtłusty 150g + (szczypiorek, cebula, rzodkiew),
3 kromki grahama + 2 łyżki oliwy
b: 35 t: 19 w: 54
Drugie Śniadanie 10:30
3 kromki grahama + 100g chudej szynki
b: 25 t: 3 w: 50
Przedobiad 13:30
3 kromki grahama + 100g chudej szynki
b: 25 t: 3 w: 50
Obiad 15:00
100g ryżu + połowa piersi z kurczaka + sałatka + sos
b: 35g t: 2 w: 80
Posiłek przedtreningowy 16:30
50g ryżu + połowa piersi z kurczaka + sałatka + sos
b: 35g t: 2 w: 40
Posiłek po treningowy 17:30
3 banany
b: 2 t: 1 w: 47
Kolacja 20:00
twaróg chudy 150g
b: 30 t: 1 w: 5
Czy moge jesc codziennie to samo ? i czy przy tej diecie [2500kcal] dziennie , spale moją tkanke tłuszczową biegając 3x/tydzien 30min + 2x/tydzien 20minut rowerku po treningu ?
Witam.
Chciałbym zacząć dietę, która pozwoliłaby mi sukcesywnie uzupełniać białka, węgle i tłuszcze w moim organizmie jednocześnie redukując tkankę tłuszczową do jak najmniejszej wartości. Mam 18 lat, 81kg 182-185 cm wzrostu. Nie chciałbym używać suplementów, odżywek ani innych rzeczy. Osobiście nie jestem przekonany do tego typu uzupełniania witamin w organizmie. Zaczynam trening koło 18. Godzina, dwie treningu , 3 razy w tygodniu 30 min cardio na rowerze stacjonarnym. Prosiłbym o nakierowanie mnie w kwestii diety oraz redukcji tkanki tłuszczowej bez utraty wagi i masy mięśniowej. Pozdrawiam ! :)
witajcie,
od ponad 2 miesięcy jestem na diecie low carb, niestety nie mam pożądanych rezultatów.Nie spada mi poziom tłuszczu,także waga, ani wymiary mięśni są bez zmian ( oczywiście zależy mi,żeby spadał poziom tłuszczu, ale brak spadku wagi świadczy, że coś robię nie tak)
wiek 34 lata, wzrost 177, poziom tłuszczu 15,3%,poziom tłuszczu na brzuchu 6 (skala od 1 do 59), tkanka mięśniowa 80% (75,8kg), waga 92 kg.Uprawiam sporty walki: mma i boks, a także siłownia 2 razy w tygodniu.
W związku z tym, że dieta nie przynosiła rezultatu zmniejszyłem ilość spożywanego białka (ok 40 g)to także nic nie zmieniło. Dietę stosuje 6 razy w tygodniu 1 dzień wolny ( w układaniu diety wzorowałem się na tym co przeczytałem w zasadach Tima Ferrissa, a także Poliquina.
moja dieta:
Dni kiedy mam trening rano (siłownia ok 6-30 rano trening wytrzymałości siłowej z elementami crossfitu)
I Śniadanie jako posiłek po treningowy ok 8
ciemny ryż 50g b-3,5 w-37 t 1/160 kcal
Odżywka białkowa b21/w6/t2/129kcal
Łącznie:b24/w43/t3/290KCAL
II
łosoś norweski ( 50G) b 11/w0/t4/81kcal
1jajko b6,3/t5,30/w0,5/77kcal
1łyżka oliwy z oliwek B0/W0/T9/82KCAL
ocet
łącznie b17,3/w0/t19/163kcal
III
pierś z kurczaka (1 porcja 125 g smażona w małej ilości oliwy z oliwek)
b 34,4/t22/W0/335KCAL
warzywa
orzechy nerkowca ( OK 15G)
B3/7T/6W/97KCAL
łącznie :b38/w6/t29/410kcal
IV
pierś z kurczaka (1 porcja 125 g smażona w małej ilości oliwy z oliwek)
b 34,4/t22/w0/335kcal ( lub udzik z kurczaka pieczony w piekarniku bez skóry)
b 34,4/t22/w0/335kcal
V POSIŁEK 18-19
warzywa
ŁĄCZNIE 0
VI (ok 2 godz.przed snem)
ser twarogowy tłusty 250g
b 44 w9/t22/415kcal
dodatkowo:
Mleko sojowe (pół szklanki)B3,4/W0,2/T1,7/32KCAL
Łącznie : białko 158/tłuszcze 135/węglowodany 58/1645
[u]Dni kiedy mam trening na godzinę 20 lub 18 ( mma lub boks)[/u]
I śniadanie:
omlet z warzywami (zamiennie z dodatkiem szpinaku lub tuńczyka
b23w1gt18g 254 kcal
II
warzywa+1/2 awokado B1,4/W3,6/T7/80kcal
III
łosoś norweski ( 50G) b 11/w0/t4/81kcal
1jajko b6,3/t5,30/w0,5/77kcal
1łyżka oliwy z oliwek B0/W0/T9/82KCAL
ocet
łącznie b17,3/w0/t19/163kcal
IV
pierś z kurczaka (1 porcja 125 g smażona w małej ilości oliwy z oliwek)
b 34,4/t22/W0/335KCAL
warzywa
orzechy nerkowca ( OK 15G)
B3/7T/6W/97KCAL
łącznie :b38/w6/t29/410kcal
V posiłek przed treningowy ( ok 18 trening na 20)
pierś z kurczaka (1 porcja 125 g smażona w małej ilości oliwy z oliwek)
b 34,4/t22/W0/335KCAL
warzywa
orzechy nerkowca ( OK 15G)
B3/7T/6W/97KCAL
łącznie :b38/w6/t29/410kcal
VI po treningu
odżywka białkowa b 21/w6/t2/129kcal
łącznie: b 21/w6/t2/129kcal
Dodatkowo w ciągu dnia wypijam mleko sojowe (pół szklanki)B3,4/W0,2/T1,7/32KCAL
łącznie: białko 137/węglowodany 23/tłuszcze 99/1398kcal
Witam, mam 20 lat 183 cm wzrostu i ważę +/- 83 kilogramy. Chciałbym zrobić masę mięśniową i w związku z tym mam kilka pytań. 1. Jak dobrze ułożyć sobie dietę? (lub czy możesz mi wysłać jakąś dietę) 2. jakie ćwiczenia robić aby nie uszkodzić barku, ponieważ obecnie kontuzję barku? 3. Czy używać suplementów, jeśli tak to jakie polecasz? Dodam, że ćwiczę jakieś czas a teraz kiedy uszkodziłem bark szperam w internecie i żeby rezultaty były widoczne piszę do Cie. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrwiam :)
Witam mam 16 lat 185cm wzrostu waga 82 kilo.Bardzo chciałbym przybrać na masie a miedzy innymi wyrobić sobie klatkę piersiowa i barki.Co mogę zrobić?
Witam, mam 21 lat, 182 cm wzrostu, 90 kg wagi, ćwiczę od 3 miesięcy, 5-6 razy w tygodniu trening siłowy. Miałem za sobą dłuższą przerwę więc 2 miesiące poświęciłem na ogólnorozwojówkę, ostatnio trening na masę. O tyle o ile w treningu ogólnorozwojowym zasady diety były dla mnie mniej więcej jasne to gdy zacząłem trening masowy nie jestem pewien jak jeść i w jakich ilościach. Ze względów finansowych moja dieta nie może być zróżnicowana (piersi kurczaka, jaja, warzywa, owsianka). Proszę o porady. Przede wszystkim zależy mi na liczbach. Ile gramów dziennie danych składników (białko, węgle, tłuszcze).
Co wybrać przy trening na masę :FA Nutrition Xtreme 3R, BCAA z glutaminą, BCAA czy może sama glutamina?
Witam!
W skrócie ćwiczę sobie w domu intensywne cardio i trening z żelastwem.. Co polecacie aby trening był lepszy? BCAA czy Beta Alaminę? Możecie coś polecić z ebay.com? Mieszkam za granicą i tylko kupno na tej stronie wchodzi w gre ;)
Czym spowodowane może być to, że SAW w ogóle na mnie nie działa, a wręcz przeciwnie czuję się po nim nawet ospały, biorę 5g 30 minut przed treningiem.
Witam ćwicze jakieś 8 miesięcy jestem ektomorfikiem mam 18 lat 170 cm wzrostu waże 75 kg bez odpowiedniej diety i wiadomości chcąc zbudować mase jadłem ile widziałem do momentu aż nie umiałem już nic przełknąć dodam że nie były to jakieś słodycze tylko produkty typu makarony ryże słoneczniki rodzynki mięsa wszelkiego rodzaju jajka itd.. + suplementacja kreatyna czasem jakieś białko. Chciałbym teraz do tego jakoś poważnie podejść z głową a nie bezmyślnie sie obżerac jest połowa grudnia jestem w okresie budowania masy nadal w tym problem że słyszałem dużo że czasem trzeba zrobić redukcje by pozniej zrobic lepszą mase ( efektywniejszą ) moj poziom tkanki tłuszczowej oceniam na jakieś 20% dużo znajomych cwiczących mówi mi bym zrobił przez pare miesięcy redukcję np do marca a pozniej taka solidną masówke z dobrą dietą już a nie obżeraniem się na przymus..
Co według was było by najlepsze w moim przypadku
dodam jeszcze ze nie wyglądało to tak bym przez te 8 miesięcy dzien w dzien jadłem jak by nie było konca..
tylko były okresy w których naprawde duzo jadłem przypuszczam że wychodziłem po za zapotrzebowanie kaloryczne ( wtedy jeszcze nie liczłem )
a były okresy w których byłem po niżej lub na utrzymaniu trudno troszke mi tu powiedziec ile cal spożywałem bo nie liczyłem tego ;/
Pzdr liczę na pomoc ; )