pytania

5 lutego 2015 13:41

Siema mam na imię Radek mam 14 lat od października do listopada robiłęm ABS na brzuch od grudnia jestem na redukcji od tego czasu zszedłem z wagi od 71 do 67 ale nadal mam tłuszcz na brzuchu.
Mój aktualny bf wynosi 15%.Moje pytanie jest takie co mam jeść żeby zejść z wagi i mieć 11 lub 10% tłuszczu w ciele.Na drugim zdjęciu pokazuje ile mam jeszcze tłuszczu do spalenia.
Mój brzuch : http://zapodaj.net/32d74aac9a7e3.jpg.html
Tłuszcz : http://zapodaj.net/eaf9de989bd80.jpg.html
Z góry za wszystko dzięki :D.

5 lutego 2015 10:41

Witam. Mam 45 lat ważę 84 kilogramy, wzrost 169. Od pół tora roku pracuję na nocne zmiany. Przez ten okres przytyłam 15 kilogramów. Jak powinna wyglądać dieta w moim przypadku i jak zrzucić nabyte 15 kilogramów. Pozdrawiam.

5 lutego 2015 10:37

Witam serdecznie Panie Michale!

Na początku chciałem podziękować za stworzenie bardzo ciekawego i profesjonalnego kanału na youtube z którego można bardzo wiele się dowiedzieć - oby więcej takich ludzi!

Teraz przejdę do konkretów, jestem 28 letnim mężczyzną ważącym 134 kg i mającym 191 cm wzrostu - oczywiście o fatalnym systemie odżywiania nie wspomnę. Może to i wymówka lub nie ale czas który aktualnie poświęcam na naukę i staże w szpitalu ponieważ jestem lekarzem stażystą ciężko zaplanować i wdrożyć racjonalny system żywienia oraz treningi ponieważ średnio na nauce i na stażu szpitalnym spędzam od 12 do 24h dziennie, czasami ciężko jest przewidzieć kiedy wrócę do domu - odżywiam się fatalnie, często jem na szybko mam spore nadciśnienie i jestem zwyczajnie otyły.

Oglądając Pana porady - wiem, że trening i odpowiedni bilans kaloryczny dopasowany do zapotrzebowania organizmu jest ważny, a sama dieta to klucz do wszystkiego.
Chciałem prosić o poradę - w internecie w moim rodzinnym mieście Krakowie oferowane są kateringi dietetyczne z dowozem przygotowywane codziennie których niebywałą zaletą jest to, że nie będę musiał martwić się o przygotowanie posiłków a będą mi one dostarczane. To można wypikać : aby nie było reklamy ale przestawię panu dietę którą jestem zainteresowany - http://optimalfit.pl/nasze-diety/ - przy mojej aktywności fizycznej myślałem osobiście nad wersją ACTIVE lub SPORT i do tego trening indoor cycling 3x w tygodniu - czy uważa Pan że taki plan da radę? czy widzi Pan w tym jakikolwiek sens? czy mój plan w takiej formie jak sobie zaplanowałem na początku da radę? oraz chciałbym się dowiedzieć jakie są Pana opinie na temat kateringów dietetycznych.

Kolejny temat to suplementacja w moim przypadku - czy w moim przypadku włączenie jakiejkolwiek suplementacji od samego początku będzie miało sens? uzupełnienie białka ewentualnie jakieś środki wpływające antykatabolicznie na mięśnie? oraz pytanie proforma - raczej z czystej ciekawości bo sam mam świadomość, że przy moim nadciśnieniu termogeniki będą kiepskim rozwiązaniem - czy warto kiedyś po nie sięgać? na początku? w fazach przestoju? i ostatnie pytanie jak je stosować?

Z góry bardzo dziękuję za zainteresowanie.
Tomek S.

3 lutego 2015 21:41

Witam serdecznie,

Zaczynam swoją redukcję z pulapu 95kg. Ogólne zatłuszczenie na poziomie 27%.

Wiek :30
Wzrost :185
Budowa : endomorfik
Dzienne zapotrzebowanie : 2508 kcal. Na potrzeby redukcji obcinam 300 kcal.

Trenuję FBW na siłowni, po treningu wypalam resztki glikogenu 30 minutowym kardio. W dni nietreningowe biegam od 5km do 8km (od 2,5 roku). Niedziela wolne.

Dieta :
Dni treningowe (FBW+kardio):
Procentowo: Białko=30% Tłuszcze=20% Węglowodany=50%
Na kg masy ciala: Białko : ~1.5g Tłuszcze=~0.9g Węglowodany=~2.4g

Dni nietreningowe :
Procentowo: Białko=40% Tłuszcze=35% Węglowodany=25%
Na kg masy ciala: Białko : ~1.7g Tłuszcze=~1.4g Węglowodany=~1g


Najwięcej obaw mam o dni nietreningowe, dość dużo tłuszczu wrzuciłem, ktory spowalnia metabolizm, ale jednocześnie podbiłem białko, które przyspiesza :). Miesza mi sie totalnie w glowie.

Prosze o poradę doświadczonychy, czy makroskladniki są odpowiednio dobrane.


Z gory dziękuję i liczę na pomoc.

3 lutego 2015 15:43

Może ktoś z was wie ile ma tłuszczy kalorii itp hamburger wołowy który przygotował Michał Karmowski jeśli ktoś nie widział odsyłam na youtuba ;)

3 lutego 2015 13:14

Cześć wszystkim,

Jestem na początku treningów i diety odchudzającej. Moja waga to 99 kg przy wzroście 186 cm. Chciałbym spalić tkankę tłuszczową w szczególności tą na brzuchu bo mam w tym miejscu masakryczną oponkę. Reszta ciała nawet ok, kwestia ujędrnienia. Oczywiście mam świadomość że nie można ukierunkować się jedynie na zrzucenie oponki. Dieta daje oczywiście efekty, gdyż przez półtora tygodnia stosowania jej oraz intensywnego treningu interwałowegi i siłowego 5 razy w tygodniu, zrzuciłem ok 1,5 kg wagi. Mimo wszystko chciałbym spalić ten zbędny tłuszcz nieco szybciej.
Planuję zakup spalacza, białka i bcaa. Jeśli o biało i bcaa nie mam wątpliwości bo już kiedyś stosowałem, to co do samego spalacza nie mam kompletnie zielonego pojęcia. Znajomy pracujący w sklepie z odżywkami polecał mi Iron Horse Thermo Lizzer, jednak z tego co się orientuje ma on bardzo łagodne działanie, a ja potrzebuje efektu instant. Możliwe że się mylę i jest on bardzo dobry jednak tak jak pisałem nie znam się na tym. Wobec tego mam pytanie do was profesjonalistów, jaki spalacz polecilibyście takiemu grubasowi jak ja by można było odczuć efekty w dość szybkim tempie? Czekam niecierpliwie na fachowe porady.

PS. Muszę zrzucić 15 kg do kwietnia, bo się w garnitur nie mieszczę 

3 lutego 2015 11:10

Cześć. 3x w tygodniu trenuję wspinanie. Są to długie treningi (taka specyfika dyscypliny). Różnią się od siebie długością w zależności od tego czy skupiam się na sile czy wytrzymałości. Najkrótsze mają 2h, najdłuższe 4h. Oprócz tego w ciągu tygodnia robię 3 treningi rozciągania (ponad godzinę każdy) i 2 razy trening tricepsów. Ważę 65kg i nie zależy mi na jej wzroście. SUplementuję jabłczanem kreatyny, carbo oraz kolagenem. Pozdrawiam!

2 lutego 2015 18:40

Siemanko jestem na diecie redukcyjnej. Pytanie dotyczy warzy czy wliczać je do bilansu czy nie ??? A co np. z takimi produktami jak przetwory typu: papryka konserwowa, buraczki, różnego rodzaju ogórki ???Pozdro.

2 lutego 2015 15:22

Cześć.
Wczoraj oficjalnie wziąłem się za redukcję oraz obliczyłem swoje makroskładniki na redukcji. Chciałbym abyście doradzili mi, które z wartości mam zwiększyć czy zmniejszyć, ponieważ nie jestem w 100% pewny co do tego.
Ważę 65kg, chodzę na siłownie 4 dni w tygodniu oraz codziennie z rana na czczo wykonuje aeroby/cardio.
Oto moje zestawienie:
2098kcal
97.5g białka - 390kcal
32.5g tłuszczu - 292.5kcal
353g węglowodanów - 1415.5kcal

Jeszcze jedno pytanie. Czy racją jest, że gdy robię redukcje, redukuje się też trochę masa mięśniowa oraz spada poziom siły?
Z góry dziękuje.

2 lutego 2015 14:53

Jaki białko będzie najlepsze do zastąpienia posiłku na redukcji? Kazeina, WPC czy może coś innego ?

2 lutego 2015 12:39

Witam,

jaka jest zasada ustalania stosunku makroskładników w diecie? Niektórzy na redukcji zalecają trzymać nisko węgle (co to znaczy nisko? 30%?), a inni wysoko przy zachowaniu deficytu kalorycznego (co ma zapewnić ochronę mięśni przez spaleniem).

Prośba o poradę.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie