Grzegorz Dołężka
Treści:
Ostatnio sam jestem tym zaciekawiony i postanowiłem to sprawdzić. Większość owoców ma dużo więcej fruktozy niż glukozy co nie jest dla nas dobre. Z owoców, które mają podobną ilość glukozy do fruktozy są truskawki, banany, rodzynki. Wymieniłem tylko te 3, bo tylko te sprawdzałem. Z ciekawości sprawdziłem także jabłka i śliwki. Otóż jabłko ma prawie 3 razy więcej fruktozy niż glukozy więc nie nadaje się po treningu. Śliwka odwrotnie. Więc teoretycznie polecałbym śliwki. Osobiście po treningu siłowym jem rodzynki. Mógłbym wybrać inny owoc, mający podobne proporcje fruktozy i glukozy ale wierzę w magiczne działanie rodzynek :). Informacje brałem z tej strony https://www.ile-kalorii.pl/ . Jest to dość ciekawy temat więc jeżeli masz jakieś pytania, lub spostrzeżenia to zachęcam do dalszego pytania. Pozdroooo
To chyba ostatni dodatek jaki był dodał do jakiejkolwiek diety.
To zależy od Twojego stylu życia, aktywności, celu diety oraz innych czynników. Ile razy w tygodniu ćwiczysz i jak ciężko?
Skoro jesteś na redukcji to BCAA będą dobrym pomysłem, zabezpieczą mięśnie przed katabolizmem. W celu przyspieszenia spalania tkanki tłuszczowej warto dodać do swojej diety ostre przyprawy takie jak: pieprz czarny, pieprz kajeński, cynamon, imbir, chilli.
Ja raczej bym starał się unikać tłuszczy po treningu. Spowalniają metabolizm, a po treningu tego nie chcemy.
Gdy zaczynam redukcję to od zerowego bilansu obcinam 300 kcal i tak ciągnę do pierwszego zastoju. Jak tłuszcz po jakimś czasie nie chce schodzić to obcinam 100 kcal. Obcinam z węgli i tłuszczy. Jak waga się zmniejsza to też trochę z białka, żeby była taka sama ilość białka na kg masy ciała.