Dave Turc
Treści:
Smażyć na niej lub smażyć bez tłuszczu i dodać po przygotowaniu, nie dodawaj oleju bo będziesz musiał wliczyć ten olej (tłuszcz) do swojej diety.
Dokładnie tak jak koledzy piszą niżej, możesz jeść cokolwiek zachcesz ważne aby makroskładniki i kalorie się zgadzały na koniec dnia
Zawsze licz sobie wszystkie makroskładniki przed przygotowaniem potrawy/dania.
To po tych 3 latach pewnie jakąś technikę już sobie wyrobiłeś do każdego ćwiczenia. Musisz poszukać jakiś złoty środek pomiędzy techniką a dużymi ciężarami. Ja jak bym miał wybierać to bym przechylił lekko szale na ciężar. Technikę z czasem nabierzesz samemu.
Masa: 2g Białka, 1g Tłuszczu, 5-8g Węgli - na kilogram masy ciała. Redukcja: 40% Białka, 40% Węgli, 20% Tłuszczu - wyliczasz sobie BMR odejmujesz do 500kcal (bezpiecznie, na początku lepiej odjąć 100kcal i kontrolować efekty i najwyżej zwiększyć lub zmniejszyć kalorie.) i ten wynik dzielisz proporcjonalnie tak jak napisałem Białko, Węgle i Tłuszcze. Menu: Tutaj musisz sam sobie poradzić i ułożyć lub skorzystać z pomocy dietetyka. Skorzystaj ze stron: potreningu.pl lub tabele-kalorii.pl i sobie zaplanuj posiłki (ryż, pierś z kurczaka/indyka, tuńczyk, owsianka, warzywa, nabiał (serek wiejski itp) i pilnuj kalorii i makrosładników).
Ja bym proponował ciągłą suplementacje po 5g po treningu lub dzień nie treningowy o podobnej porze co trening. Nasycenie organizmu przyjdzie później ale da ten sam efekt co inne dawkowania. Lecz do takiej suplementacji ciągłej polecił bym Monohydrat.