Andrzej B
Treści:
Po pierwsze oblicz zapotrzebowanie swoje i odejmij ok 100-200 kalorii , obserwuj wagę i pomiary i dokonuj zmiany co 2-3 tyg. śniadanie najlepszy palcek z białek i płatków obiad drób z ryżem brazowym lub kaszą gryczaną lub jaglaną a kolacja to masło orzechowe z twarogiem. 5-6 posiłków dziennie
Proponuję dobry posiłek z weglowodanami rano na śniadanie np placek z platków owsianych z białkami i żóltkiem. a na zajęcia weż bułe z pełnego ziarna lun razową z dobrej jakości wędliną i warzywami. Cyba dobrą kanapke wciągniesz?:):):)
Tapioka – produkt skrobiowy otrzymany z manioku. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna i pozbawiona smaku. Nie zawiera glutenu i cholesterolu. Napój herbaciany Bubble Tea z perłami tapioki na dnie, popularny w krajach azjatyckich, w USA i Kanadzie Tapioki w postaci mąki używa się jako zagęszczacza do sosów, musów. Granulat tapioki stosuje się do wyrobu legumin, kisieli mlecznych i owocowych.