Zadaj pytanie

Bartek Migacz

Bartek Migacz
ranking
116
pytania
1
komentarze
27
odpowiedzi
80
odznaki Ekspert brązowy

Treści:

dodał odpowiedź 1 sierpnia 2015 20:22

Wchodzisz na kalkulator BMR i liczysz. Ot co cała filozofia. Rozkład makro bym dał 2g/kg masy ciała białka (przy treningu), tłuszczu (0.8-1.5/kg masy), reszta węgle.

dodał odpowiedź 1 sierpnia 2015 20:20

Ważyć wszystko zawsze przed obróbką termiczną. Niektóre produkty stracą wodę (mięso), a niektóre nabiorą (ryż, kasza)

dodał odpowiedź 1 sierpnia 2015 18:33

Dodawaj co tydzień 200kcal do węgli i tłuszczu to nie powinno Cię zalać. Białka nie ruszaj. Jedz w tym przedziale 170g-200g. Jabłczan + beta powinna wystarczyć, ale myślę, że mógłbyś dokupić witaminy i minerały. A białko nie będzie potrzebne skoro i tak je nabijasz.

dodał odpowiedź 1 sierpnia 2015 18:30

Ile Ty ważysz? Po co Ci tyle białka?! Trzymaj je na poziomie 2-2.5g/kg i styka. To co Ci zostanie z białka daj w węgle i tłuszcze.

dodał odpowiedź 1 sierpnia 2015 18:28

Face pulls, siedzenie i chodzenie prosto + ćwiczenia na plecy.

dodał odpowiedź 1 sierpnia 2015 18:25

Nie, ale robią to najlepiej. W dodatku te, które zawierają w sobie więcej glukozy (banan, winogrona) niż fruktozy (jabłka, cytrusy). Fruktoza uzupełnia glikogen wątrobowy w pierwszej kolejności, a glukoza mięśniowy.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie