Zadaj pytanie

Dyżurny Ekspert

Dyżurny Ekspert
Moje życie to sport. Trenuję na siłowni już od ponad 15 lat.
Mam szeroką wiedzę na temat ćwiczeń na siłowni, diety oraz suplementacji.
Jestem tu po to, aby móc aby Wam pomóc w dążeniu do upragnionej formy i sportowej sylwetki, niezależnie od tego czy jesteście początkujący, czy zaawansowani.
Zadaj pytanie

Zobacz także

Treści trenera:
7 grudnia 2014 17:03

Witam,
Chciałbym się dowiedzieć których typów i rodzi mąki mam unikać na redukcji, a których śmiało mogę używać.

Siema!
1) Ile powinien wynosić puls przy areobach? Według Papaja mój puls przy treningu cardio powinien wynosić ~135, ale mam w 100% wierzyć maszynie, która mi go wskazuje? Mój orbitrek nie pyta nawet o wiek, więc ten puls, który pokazuję na pewno nie jest dokładny... Jaka rada?
2) Jaka częstotliwość? Lepiej robić szybciej na mniejszym "ciężarze" niż wolniej na większym? Mowa tu o orbitreku i rowerku.
3) Jaki czas temu poświęcać po treningu? Teraz robię ~20 minut (cel redukcja). Czy koniecznie po skończonych areobach ma się ze mnie lać pot? Bo teraz jak schodzę po tych 20 minutach to spocony jestem, ale nie przesadnie, bo się sugeruję pulsem, który wskazuję mi maszyna przez co częstotliwość nie jest za duża.
Pozdrawiam!

5 grudnia 2014 09:46

Czy od warzyw typu cukinia, brukselka, kalafior, seler naciowy, ogórki konserwowe jedzonych jako przegryzki oraz dodawane do posiłku można tak zawyżyć poziom kalorii aby spowodować tycie?
Przegryzki - dwie łodygi selera naciowego i jedna cukinia, ogórek itp
Do obiadu - około 7 główek brukselki gotowanej, trochę gotowanego selera i kalafiora.

4 grudnia 2014 08:44

Witam. Jakie miesa warto jesc oprócz piersi z kurczaka i ligawy wołowej i ile razy w tygodniu? Bo np schab bez kosci ma porównywalnie duzo białka jak kurczak ale juz 3x wiecej tłuszczu wiec sadze ze nie nalezy przesadzac :)
Pozdrawiam

3 grudnia 2014 20:37

Witam.Ile mniej więcej węgli ma 100g zwyczajnego chleba razowego ?

Jutro nie mam możliwości ugotować makaronu czy w takim razie mogę zabrać chleb i np kurczaka do środka ? Jak to można porównać według makro bo na opakowaniu chleba nie ma żadnych info.Dodam że moja porcja makaronu to okolo 70 węglli

(mowa tu o tzw moim drugim obiedzie ,na pierwszy normalnie zjem ryż+mięso+warzywa)

3 grudnia 2014 20:32

czy podczas robienia masy mogę pić wodę gazowaną bo osobiście wolę pić gazowaną

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie