pytania

23 listopada 2013 06:06

mam problem ,bo chyba zle menu ukladam w czasie robienia masy oraz w czasie redukcjii,mam wielka prosbe o przyklad zestawu posilkow na dzien w trakcie robienia masy i przyklad zestawu posilkow w trakcie redukcjii, od sniadania do ostatniego posilku. Z gory bardzo dziekuje za pomoc.
z powazaniem Darek

22 listopada 2013 23:59

Mam taki problem, otóż jestem dość chudy jak na swój wzrots. Waże zaledwie 57 kg a mój wzrost to 183cm. Obliczyłem BMI i pokazało mi że mam niedowage. Chciałbym nabrać na wadze, tak żeby nie mieć niedowagi. Próbowałem jeść często i dużo lecz nie daje mi to żadnych znaczących rezultatów. Jaki jest dobry sposób aby nabrać na wadze, i jaką ewentualnie diete powinienem stosować? Dodam że nie ćwicze teraz zbyt często ( 3 razy w tygodniu, po łącznie 4h na wf), mam 16 lat (jeżeli to ma jakieś znaczenie)

22 listopada 2013 23:55

Brać rano na czczo? Czy może przed treningiem? Czy branie przed posiłkiem i po ma jakieś znaczenie?

http://www.youtube.com/watch?v=y5xSKBs7lwU

Robię już 2 tyg i powiem szczerze nie jest to najgorszym rozwiązaniem z tym że ćwiczę to co drugi dzień w tyg. Jaka jest wasza opinia na ten temat?

22 listopada 2013 22:46

Znacie jakiś dobry i sprawdzony przepis na naleśniki? I jeszcze jedno, jaka mąka będzie najbardziej odpowiednia?

22 listopada 2013 22:22

Witam, odkąd zacząłem ćwiczyć, mam problemy z nadpotliwością, czy u Was też tak jest ?
Ja osobiście stosuję na ten problem bloker z ziaji, który jest wg mnie rewelacyjny.
2. Czy tabletki powstrzymujące wydzielanie potu mogą mieć wpływ na redukcję tkanki tłuszczowej ?

22 listopada 2013 22:10

Witam, moje pytanie głównie kieruję do Pana Michała Karmowskiego odnośnie dalszego planu na moją dietę (Redukcja?/Masa?). Zacznę od tego, że jestem endomorfikiem i moim głównym planem jest pozbycie się niechcianego tłuszczu na brzuchu a drugim dobra umięśniona sylwetka. Zapotrzebowanie kal. Które wyliczyłem (5 treningów siłowych w tyg + 1h pływania i okazjonalne 20-30 min orbitreki) wynosiła około 2700 kcl i na redukcję przyjąłem 2000-2100 w proporcjach B/W/T – 30%/50%/20%. Po obejrzeniu jednego z Pańskich filmików (starszy odcinek) zmieniłem to tydzień temu na 40%/30%/30%, gdzie doradzał Pan podobnemu przypadkowi jak mój gdzie ktoś wspominał, że ma 20% tkanki tłuszczowej. Patrząc na moją sylwetkę (brzuch) myślałem, że mam podobnie jednak dziś zrobiłem analizę skłądu ciała ( Wzrost 190 cm Wiek 21 lat Waga 89 Poziom TT% 12,8 Tłuszcz w KG 11,4 ( Powinno być 5,4-10,8) BMC 73,8 (norma 79,2) i metabolizm spoczynkowy 2308 Kcal x 1,4 = zapotrzebowanie 3231 Kcal mi wyliczyli) i doradzili mi, żebym zwiększył kalorie do tego co mi wyszło bo zrzucam mięsnie a tłuszcz mam i tak nadwyżkę , więc jedząc odpowiednio i tak tkanka się zmniejszy. Zdjęcia mojej sylwetki załączam w mailu i proszę o Pańską opinię czy mam zwiększyć kalorie i o ile jak mówiłem chciałbym mieć masę mięśniową bez tkanki tłuszczowej na brzuchu. Mój plan był taki, żeby redukować aż będzie płaski brzuch i dopiero zacząć masę bo byłem zdania, że jak zacznę teraz to przy moim organizmie strasznie się zaleję . Pozdrawiam i proszę o radę!

PS. Produkty w diecie uważam za prawidłowe (Główne źródła białka : Tuńczyk w puszcze, odżywka białkowa whey protein gold standard, piersi z kurczaka, jaja kurze ; okazjonalnie twaróg chudy na dietetyczny naleśnik z racji smaku, ponieważ nie uznaje tego podobnie jak Pan za dobre białko) Główne źródła węgli : ryż, płatki owsiane + rodzynki, chleb razowy rzadziej kasza, ziemniaki okazjonalnie płatki śniadaniowe Główne źródła tłuszczy: Oliwa z oliwek, jaja kurze + z różnych produktów się zbierają rzędu kilka g TRENING (1 dzień sama klatka 2 dzień biceps triceps superseria 3 dzień same plecy 4 dzień barki + kaptury 5 dzień nogi 6 dzień przerwa)

Zdjęcie sylwetki
http://imageshack.us/photo/my-images/59/2fn8.jpg/

22 listopada 2013 20:27

Witam

Spotkałem się z opiniami, że filet z pangi może występować w diecie redukcyjnej jako źródło białka. Wiem, że panga w prawdzie jest pozbawiona tłuszczów omega3 ale czy można jeść tą rybę na redukcji ze względu na białko? Była by fajnym zamiennikiem kurczaka.

22 listopada 2013 19:42

Słuchajcie odparu tygodni słysze ze ktos jest na redukcji. Co to znaczy? Jak rozpoznać że jest się na redukcji? Z góry dzięki pozdro niech moc będzie z wami!!

Tak jak w pytaniu, chodzi mi o przykłady ćwiczeń, najlepei jakby to były obrazki lub filmiki jakieś. Dodaje załącznik

http://www.iv.pl/images/87599283149814511920.jpg

Witam! Jako, że kilkanaście minut temu zakończyłem trening nóg, chciałbym zadawać Wam nurtujące mnie już od dawna pytanie. Mianowice, przed każdym treningiem zjadam lekko strawny posiłek, od 1,5 h do 2 h przed treningiem, najczęściej jest to ryż z piersią z kurczaka. Przy treningach klatki, pleców etc. nie odczuwam na treningu żadnych mdłości, nie odczuwam żadnych skutków zjedzonego posiłku. Sprawa inaczej wygląda jednak właśnie przy treningu nóg, gdzie przez mocno podkręcony metabolizm odczuwam mdłości, zbiera mnie niemal na wymioty. Macie jakiś sposób, aby chociaż w minimalny sposób zniwelować to uczucie, przez które po prostu tracę ochotę na trening. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź :)

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie