Zadaj pytanie

Łukasz Kowalczyk

Łukasz Kowalczyk
ranking
249
pytania
4
komentarze
0
odpowiedzi
6

Treści:

dodał odpowiedź 26 stycznia 2015 19:57

witam, żona nadal jest na diecie, spożywa te same produkty w tych samych ilościach. Niestety trenuje kiedy może, w każdym bądź razie nieregularnie. W przeciągu 3 tygodni: - waga ciała spadła ze 102kg na 98kg - poziom tłuszczu spadł z 57% na 53% wychodzi, że tygodniowo waga spada 1,3 kg. ilość produktów planuję skorygować wtedy, jak nastąpi brak spadku masy ciała. Ważymy się co tydzień o jednej porze. Pytanie moje jest takie, czy wszystko jest w porządku? Jeśli ktoś widzi jakieś poważne błędy to poproszę o komentarz. p.s. czy fałd skórny na brzuchu, który pozostał po ciąży zostanie w postaci wiszącej skóry czy skóra sie "ściaśni" Proszę o pomoc jak pomóc skórze ściaśnić się.

dodał odpowiedź 29 grudnia 2014 10:05

dzięki, tak myślałem a pytam, bo spotkałem się z twierdzeniem że ważymy po obróbce. pozdrawiam

dodał odpowiedź 5 grudnia 2014 10:26

uginanie ramion z hantlami + wyciskania do czoła leżąc to dwa ćwiczenia składające się na JEDNĄ SERIĘ SUPERSERII. Dopiero po wykonaniu jej robisz przerwę 60-90sek. Natomiast gdy zmieniasz pozycję przechodząc z jednego ćwiczenia na drugie to masz przerwę pomiędzy ćwiczeniami.

dodał odpowiedź 5 grudnia 2014 10:08

dzięki za pomocne informacje

dodał odpowiedź 4 grudnia 2014 12:14

Superseria to zestaw dwóch ćwiczeń wykonywanych na przeciwstawne grupy mięśniowe np. biceps i triceps, czworogłowy i dwugłowy uda. np. wykonujesz pierwsze ćwiczenie np. uginanie ramion ze sztangą stojąc - kończysz i zaczynasz drugie ćwiczenie np. wyciskanie francuskie ze sztangą leżąc. Ćwiczenia wykonujesz jedno po drugim bez odpoczynku a odpoczywasz dopiero po wykonaniu obu ćwiczeń. schemat: seria 1: ćwiczenie 1 + ćwiczenie 2 odpoczynek seria 2: ćwiczenie 1 + ćwiczenie 2 odpoczynek seria 3: ćwiczenie 1 + ćwiczenie 2 odpoczynek

dodał odpowiedź 4 grudnia 2014 12:02

Jeśli Cię to interesuje to jest taka "dieta grupy krwi" nad którą pracuje dr Peter D'adamo. W zależności od grupy krwi spożywasz określone produkty. Np. gdy masz grupę krwi "0" wskazany jest praktycznie każdy rodzaj mięsa za wyjątkiem wieprzowiny ale już przy grupie krwi "A" wskazane jest sporzywanie jedynie indyka lub kurczaka.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie