Łukasz Kowalczyk
Treści:
witam, żona nadal jest na diecie, spożywa te same produkty w tych samych ilościach. Niestety trenuje kiedy może, w każdym bądź razie nieregularnie. W przeciągu 3 tygodni: - waga ciała spadła ze 102kg na 98kg - poziom tłuszczu spadł z 57% na 53% wychodzi, że tygodniowo waga spada 1,3 kg. ilość produktów planuję skorygować wtedy, jak nastąpi brak spadku masy ciała. Ważymy się co tydzień o jednej porze. Pytanie moje jest takie, czy wszystko jest w porządku? Jeśli ktoś widzi jakieś poważne błędy to poproszę o komentarz. p.s. czy fałd skórny na brzuchu, który pozostał po ciąży zostanie w postaci wiszącej skóry czy skóra sie "ściaśni" Proszę o pomoc jak pomóc skórze ściaśnić się.
dzięki, tak myślałem a pytam, bo spotkałem się z twierdzeniem że ważymy po obróbce. pozdrawiam
uginanie ramion z hantlami + wyciskania do czoła leżąc to dwa ćwiczenia składające się na JEDNĄ SERIĘ SUPERSERII. Dopiero po wykonaniu jej robisz przerwę 60-90sek. Natomiast gdy zmieniasz pozycję przechodząc z jednego ćwiczenia na drugie to masz przerwę pomiędzy ćwiczeniami.
dzięki za pomocne informacje
Superseria to zestaw dwóch ćwiczeń wykonywanych na przeciwstawne grupy mięśniowe np. biceps i triceps, czworogłowy i dwugłowy uda. np. wykonujesz pierwsze ćwiczenie np. uginanie ramion ze sztangą stojąc - kończysz i zaczynasz drugie ćwiczenie np. wyciskanie francuskie ze sztangą leżąc. Ćwiczenia wykonujesz jedno po drugim bez odpoczynku a odpoczywasz dopiero po wykonaniu obu ćwiczeń. schemat: seria 1: ćwiczenie 1 + ćwiczenie 2 odpoczynek seria 2: ćwiczenie 1 + ćwiczenie 2 odpoczynek seria 3: ćwiczenie 1 + ćwiczenie 2 odpoczynek
Jeśli Cię to interesuje to jest taka "dieta grupy krwi" nad którą pracuje dr Peter D'adamo. W zależności od grupy krwi spożywasz określone produkty. Np. gdy masz grupę krwi "0" wskazany jest praktycznie każdy rodzaj mięsa za wyjątkiem wieprzowiny ale już przy grupie krwi "A" wskazane jest sporzywanie jedynie indyka lub kurczaka.