Adam Grabowski
Treści:
Cześć. Ostatnio czytałem , że białka roślinnego czyli m.in. tego z makaronu , ryżu itd. nie powinno się wliczać tylko zwierzęce , inni twierdzą , że należy wliczać wszystko , jak to powinno wyglądać na prawdę ?
Cześć. Jakie powinny być proporcję podczas małej przerwy od siłowni aby utrzymać wagę ? Wyczytałem , że powinno być 1g białka , 1 g tłuszczu , 4 g ww na kilogram masy ciała. Dla osoby ważącej 75 kg wyszło 2200 kcal. Są to dobre proporcję ?
cześć. mam pytanie następujące. jeżeli wykonuję trening około godziny 20 do 21:30 i w domu jestem o 22 to czy mogę zjeść ryż z kurczakiem (węgle z białkiem ) jeżeli w ciągu dnia nie zjadłem tego i muszę uzupełnić w diecie , albo jeżeli później wrócę nieraz i mam braki w diecie to uzupełniać je w późniejszych godzinach czy już tego nie robić ? Dodam , że spać kładę się trochę później więc węgle powinny zdążyć się rozłożyć. Co o tym myślicie ?
cześć. który tłuszcz do smażenia przeważnie lepszy będzie podczas robienia masy - olej ryżowy czy oliwa z oliwek ? Czy podczas robienia masy zawsze brzuch musi rosnąć - zwiększać rozmiary ? i ostatnie pytanie czy układając sobie dietę "idealną" - 300-500 kcal na plusie , składniki wyliczone jest opcja aby zalać się tłuszczem czy raczej nie powinno tak się stać ?
Cześć. moje pytanie brzmi następująco - dużo portali , trenerów itd. pokazuję że po robieniu codziennie ćwiczeń np. pompek , brzuszków oraz innych widać dobre efekty. Czy rzeczywiście to jest dobre rozwiązanie skoro np. klatka regeneruje się około 2-5 dni , brzuch 2-4 dni itd. Lepiej jest wykonywać ćwiczenia , regenerować się i ćwiczyć po tych kilku dniach dopiero czy można ćwiczyć codziennie i nic się nie stanie ? Jaka jest wasza opinia w tym temacie
cześć. W jaki sposób , najbardziej dokładny w warunkach domowych można zmierzyć poziom tkanki tłuszczowej ? i czy pomiar w aptece może być wiarygodny ? czytałem , że w aptekach różnie to wskazuję w zależności od poziomu wody w organizmie.