Patryk Gabriołek
Treści:
Czesc.
Jestem na redukcji od kilkunastu dni. Nie mam ułożonej diety tak na ostatni guzik. Staram sie jeść w miare zdrowo itd.
Do wyliczania dziennych kalorii używam Dziennika Żywieniowego na potreningu.pl. Przyznam sie ze rzadko a nawet bardzo rzadko zdarza się że utrzymam rozkład makro 50% ww 30% białka i 20% tłuszczy. Czesto zdarza się tak że jest to ok 35% bialka 35% wegli i 30 % tłuszczy. Jak myslicie jak bede tak dalej leciał na redukcji to bedzie mi waga schodzić ? Jestem poniżej zapotrzebowania kalorycznego, robie treningi cardio 3-4 razy w tyg po 15-20 min
Cześć wszystkim.
Mam do was prośbe moglibyście mi podrzucić jakieś wskazówki jak ułożyć dietę na suchą masę mięsniową ?
Jaki powinien być rozkład makroskładników? Czy nalezałoby zmniejszyć ilość wegli na rzecz tłuszczy, aby się tak szybko nie zalewać fatem ? Pomocy
Czesc
mam pytanie dlaczego nie poleca sie twarogu chudego wieczorem przed snem podczas redukcji ?
Skoro nie można jesc twarogu wieczorem to można go przełozyc na środek dnia a np tuńczyk na sam koniec przed snem ?
Cześć czołem wszystkim :)
ze wzgl na to ze widziałem wiele odpowiedzi na moje pytanie, chcialem was poprosic o to zebyscie mi powiedzieli czy
- +/- 2 gr/kgmc białka
- +/- 2,2 gr/kgmc wegli
- +/- 1 gr/kgmc tłuszczy
wystarczy przy redukcji ? Zerowy bilans kaloryczny wychodzi mi ok 3000 kalori ze wzgl ze jestem ektomorfikiem chce uciąć ok 500 kalorii. Czy taki rozkład makro bedzie dobry ?
Czesc.
Mam kolejne do was pytanie, mianowicie czy mozna zmieniac cwiczenia z tygodnia na tydzien w kazdej partii miesniowej? Czy jesst to skuteczne ? Czy lepiej wybrac sobie okreslone cwiczenia i stosowac je przez kilka miesiecy ?
Wiele osob mowilo mi ze jezeli mam stagnacje to dobrym rozwiazaniem jest zmiana cwiczen na z tygodnia na tydzien. zeby nie robic tego samego za kazdym razem na treningu
Czesc mam do was probbe, moglibyście mi wyjasnic na czym polega, jak powinien wygladać trening gęstościowy zeby poprawić definicje mięsni i dieta jak to powinno wygladac ?