Andrzej Korybucki
Treści:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1o7IbeGzjLdo2n5ykJwiZ3CG4QVQ1K09XMvvR1dYdyak/pubhtml
Plan treningowy obejmuje 5 dni w tygodniu.
Ciemnoszary kolor to FBW, a jasnoszary kolor to klata/plecy oraz barki/kaptury, dodatkowy bodziec do wzrostu. Czy ten plan treningowy sprawdzi się czy może proponujecie coś innego?
Witam i chciałbym przedstawić moją krótką historie. W lutym zacząłem moją redukcje przy wadze 82kg po 4 miesiącach ważę ~70kg. Zauważyłem, że trochę mam nadmiaru skóry, ale nie dziwie się bo wiem o tym, że za szybko zredukowałem. (choroba odebrała mi apetytu gdzie spadło mi 5kg).
Widać np. ładnie mięśnie brzucha,a szczególnie jeszcze jakby gdy pociągnę za skórę w dół.
Można powiedzieć, że czuję już brak sił i chciałbym zapytać czy zrobić refeed day/cheat day i podbijać co tydzień kalorie o 100 czyli reserve diet, aby wrócić do tych prawidłowych i poczekać na regeneracje skóry czy jeszcze dalej kontynuować miesiąc deficytu? Jak uważacie i jakie są wasze uwagi lub doświadczenia? Ogółem redukcja przebiega przemyślnie, martwi mnie jedynie fakt skóry.
Witam, ważę ~75kg i mam 180cm wzrostu. Jadam 2350 kalorii i w tym 200g białka/200g węgli/85 tłuszczy mniej więcej, aczkolwiek zastanawiam się czy rzeczywiście potrzebuje tyle białka jeść?
Za tydzień planuje zaczynać redukcje która będzie trwała 4/5 miesięcy. Wszystko jest dopięte na ostatni guzik, ale niepokoi mnie to, że jest zima i będzie potrzebna większa odporność. Warzyw jem dużo, mniej więcej po 100 gram kalafioru, brokóła, marchewki, pomidora i papryki czerwonej. Z owocami gorzej, ale banany i jabłka. Niepokoi mnie fakt, że w dzisiejszych czas witamin jest mnie j w warzywach i trzeba wspomagać się suplementacją. Jedynie stosuje multiwitamine i magnez z hipermarketów, ale to na pewno jest za mało. Jak wy uzupełniacie witaminy i w jakich dawkach? Dodaję, że ważę 80kg i trenuje 5 razy w tygodniu każdą partię ciała.
Witam, kieruje się z pytaniem czy moge robić szejka proteinowego z 250ml mleka, 30 g białka whey 100 i jednej kostki twarogu? Czy bez tej kostki twarogi byłyby lepsze efekty? Czy mogę dalej w ten sposób robić szejk?