Zadaj pytanie
19 marca 2016 22:58

Jak bardzo są ważne makroskładniki T

1118
3
dodał odpowiedź 19 marca 2016 23:02
Jak bardzo są ważne makroskładniki na redukcji? Jadam 2250kalorii w tym ~180g białka (170-190), ale węglowodany oraz tłuszcze wachają się u mnie: weglowodany (180-225)g a tluszcze (70-100)g Chciałbym dodać, że ćwiczę 5 razy w tygodniu bardzo intensywnie i waże 74,6 kg i mam 180cm wzrostu. Co do redukcji to idzie 0,5kg na tydzien i czuję się psychicznie okej, ale martwi mnie moja siła podczas treningu. Czy te wachania mogą być? I czy np. zdjąć 5kg ze sztangi, aby poprawić sobie technike czy jednak może trudniej dźwigać mniejszymi powtórzeniami dla zachowania techniki?
dodał komentarz 20 marca 2016 11:08
Wahania mogą być ... 20-30 g na dzień to nic wielkiego ;). Kolejna rzecz ... to normalne że siła spada, bo kiedy spada Ci tkanka tłuszczowa to automatycznie organizm ma mniejsze zasoby energetyczne i masz mniej siły. Ściągasz ze sztangi ;) TECHNIKA > SIŁA ... chyba, że trenujesz trójbój to wtedy mógłbym podyskutować ( w niektórych przypadkach ) :).
dodał komentarz 20 marca 2016 11:30
Dla mojej wagi 74kg czy 100 gram tłuszczu nie jest "niewskazane"? Tłuszcze oczywiście z orzechów/masła orzechowego/jajek/mięs czasami sera, ale bardzo rzadko i oczywiście masło/masło klarowane
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie