Łukasz Stawarz
Treści:
Jak najbardziej :) ja wybierałem grejpfruty i jabłka, to było zawsze moje drugie śniadanie :)
zdecydowanie Wasz końcowy efekt nie wygląda tak jak na zdjęciu startowym :) zamiast komosy wrzucę soczewicę, żeby jednak wyszła "papka" jak wyżej. Zobaczymy jak mnie wyjdzie :)
Wszystko zależy od tego jaki sos skomponujesz, z odpowiednimi dodatkami mogą być dobre zarówno na masę jak i na redukcję, trzeba unikać żywności wysoko-przetworzonej czyli sosów z torebki i gotowych w słoikach :) W moim menu jest cała masa potraw makaronowych, gdzie używam jednak makaronu pełnoziarnistego lub durum, którego na całe szczęście coraz więcej w naszych sklepach. Jeśli chodzi o typowe bolognese to przygotowuje je na puszcze pomidorów i ugotowanej oraz zblendowanej włoszczyźnie - tak jak to się robi we Włoszech. Skoro bolognese to i mięso - we Włoszech jest to mieszanka wołowiny i wieprzowiny, ja wrzucam jednak kurczaka doprawionego na ostro i jest w pełni zdrowo, pożywnie i przepysznie :)
rzeczywiście porównując TBW - spadek jest 1,5 kg tyle samo co mięśni. Bardziej mnie zastanawia podwyższenie tłuszczu trzewnego. Różnice pomiędzy tamtejszym okresem a tym teraz - to wcześniej robiłem bardzo dużo cardio, teraz minimalnie. Wtedy na redukcji piłem oczywiście dużo więcej wody. Więc na różnice 9 a 11,5% mogę popatrzeć pobłażliwie... tym bardziej że lustro jest na plus
biorę Thyroburna z FA, zapotrzebowanie kcal swoje znam i raczej ciężko mi jest je "przejeść" takimi posiłkami, które układam (fakt, faktem nie waże gramatury posiłków, więc nie jest to tak skrupulatnie obliczone jeśli mam być szczery). Bardziej jednak chciałbym uzyskać odpowiedź na pytanie czy codzienne bieganie w tym momencie może przeszkadzać i czy spróbować zamienić je na 3x/tydz.