Dawid Moremski
Treści:
Jednak, jeżeli naprawdę kusi Cię to białko to tutaj masz ciekawie napisany artykuł, który przybliży Ci zalety białka sojowego :) http://www.trec.pl/czytelnia/bialko-roslinne-nie-taki-diabel-straszny-jak-go-maluja.html. Jeszcze raz pozdro!
Im większy deficyt tym bardziej narażone są mięśnie. Podczas każdej redukcji stracimy troche mięsa ale można zmniejszyć ich utrate właśnie np. po przez stosowanie małego deficytu. Po za tym zbyt duży deficyt może rozregulować metabolizm więc lepiej zachować lekki i cieszyć sie stałymi postępami. Pozdro ;)
Jeżeli chodzi o obliczanie kalorii to na większości produktów jest tabela kaloryczna. Jeżeli jednak nie znajduje się takowa to korzystam z http://www.tabele-kalorii.pl. Fakt, że czasami trzeba pokombinować i wyliczać ale dla chcącego nic trudnego ;) Ułatwieniem może być założenie sobie dziennika żywieniowego na potreningu.pl albo myfitnesspal.com. Pozdro raz jeszcze : D
Ja stosuję w taki sposób: 5g 30 min przed treningiem i 5g po treningu i tylko w dni treningowe. Możesz również dorzucić w dzień nietreningowy np. na czczo 5g, żeby mięśnie były cały czas wysycone kreatyną i przygotowane do przerzucania ciężaru, na pewno ta opcja nie zaszkodzi. Pozdrawiam :)
Nieee.. Taki przedział to tak naprawdę około 0.65-0.70 :P Nie wpłynie to na pewno znacząco na proces utraty tkanki tłuszczowej. Bardziej skupiłbym się na diecie z deficytem kalorycznym a tłuszcz będzie schodził elegancko :D
W takim razie jeżeli nie jest to spowodowane treningiem to proponuję faktycznie udać się do specjalisty. Nie wiem, może to być jakieś zapalenie, ale nie chce bawić się w lekarza. Jedyną i rzetelną diagnozę usłyszysz od osoby która się tym zajmuję na co dzień. Pozdrawiam :)