Grzegorz Dołężka
Treści:
Białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa, otręby pszenne, ekstrakt słodu jęczmiennego. Reszta jest ok.
Myślę, że tak. Troszkę pomoże w utrzymaniu siły i masy mięśniowej, która niestety zmniejsza się podczas redukcji. W dodatku będziesz miał więcej energii na treningu oraz lepszą pompę mięśniową.
Myślę, że tak choć warto na początek przetestować zapotrzebowanie bez dodawania tych 300 kcal aby upewnić się jakie jest zapotrzebowanie. Obliczenia nigdy nie będą dokładne. Ale jeżeli się śpieszysz z robieniem masy i z tego co widzę mało ważysz podług wzrostu to możesz zacząć od razu z dodatnim bilansem.
Ostatnio kupiłem chleb i skład był taki: mąka żytnia 70%, woda, zakwas, sól. A w tym chlebie, który przedstawiłaś jest wszystko. A co najgorsze mamy tam pszenice (gluten, zarodki). Nie polecałbym tego chleba. Najlepiej kupić zwykły żytni chleb bez owijania w bawełnę. W skład chleba powinny wchodzić 3 - 5 składników, a nie 20, w tym połowa "niezdrowych rzeczy"
Źródła białka to: wołowina, kurczak, indyk i inne chude mięsa oraz jaja, wątroba, ryby. Źródła tłuszczy to olej lniany, oliwa z oliwek, orzechy, żółtka jaj, sezam, kokos, awokado oraz tłuste ryby. Źródła węglowodanów to kasze, ryż, ziemniaki, płatki owsiane, pieczywo ciemne oraz dobre mąki (gryczana, owsiana, ryżowa). Do tego jedz dużo warzyw. Co do owoców najlepsze będą: winogrona/rodzynki, grejpfruty, banany, truskawki, śliwki, cytrusy. Jednak należy je ograniczyć.