Chleb marathon do oceny skład
Woda, mieszanka marathon 23,8% [płatki owsiane, łamane ziarno łubinu, nasiona słonecznika, zarodki pszenne, gluten pszenny, pestki dyni, sól, mąka pszenna, sezam, kawałki jabłek, zakwas żytni suszony, mąka łubinowa, mąka słodowa pszenna, środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)], mąka pszenna 23,8%, mąka żytnia 15,9%, drożdże, pestki dyni
615
3
dodał odpowiedź 9 lipca 2015 20:14
Ostatnio kupiłem chleb i skład był taki: mąka żytnia 70%, woda, zakwas, sól. A w tym chlebie, który przedstawiłaś jest wszystko. A co najgorsze mamy tam pszenice (gluten, zarodki). Nie polecałbym tego chleba. Najlepiej kupić zwykły żytni chleb bez owijania w bawełnę. W skład chleba powinny wchodzić 3 - 5 składników, a nie 20, w tym połowa "niezdrowych rzeczy"
dodał odpowiedź 10 lipca 2015 08:59
duzo syfu w tym chlebie
dodał odpowiedź 10 lipca 2015 14:29
Witaj,
Tak jak pisałem staraj się wybierać w odpowiednich typach mąki : razowe / żytnie / orkiszowe / graham. Najlepszym wyjściem będzie udanie się do piekarni, lub znalezienie chleba ze składem który nie ma dodatków typu właśnie gluten itp. Pozdrawiam