Chleb orkiszowy do oceny
Produkt wykonany w oparciu o surowce:
woda, mix orkiszowy (mąka z pełnego przemiału pszenicy orkisz, nasiona słonecznika, płatki ziemniaczane, płatki z pszenicy orkisz, skrobia [kukurydziana, ziemniaczana], cukier, mąka słodowa żytnia, zakwas na bazie pszenicy orkisz, kwas cytrynowy), mąka pszenna, maka żytnia, sól, drożdże, płatki owsiane, słonecznik.
Masa netto: 500 g.
woda, mix orkiszowy (mąka z pełnego przemiału pszenicy orkisz, nasiona słonecznika, płatki ziemniaczane, płatki z pszenicy orkisz, skrobia [kukurydziana, ziemniaczana], cukier, mąka słodowa żytnia, zakwas na bazie pszenicy orkisz, kwas cytrynowy), mąka pszenna, maka żytnia, sól, drożdże, płatki owsiane, słonecznik.
Masa netto: 500 g.
346
2
dodał odpowiedź 9 lipca 2015 17:07
Witaj,
Troszkę smuci tutaj ten cukier, skrobia kukurydziana oraz mąka pszenna ale jest to o wiele lepszy rodzaj chleba aniżeli ten co podawałaś w ostatnim pytaniu. Jeśli mieszkasz w mieście lub blisko piekarni dobrym pomysłem będzie podejście i po prostu zapytanie o skład danego chleba, wtedy będziesz wiedziała co jesz ;) Pozdrawiam
dodał odpowiedź 9 lipca 2015 20:21
Niepotrzebny cukier oraz pszenica,