Adrian Adek
Treści:
Witam, od roku mam powazny problemmz barkami, które uszkodziłem na siłowni.
Na stronie zapytajtrenera szukam osoby, ktora dobrze zna się na kontuzjach, gdyż ortopedzi na NFZ potrafią tylko spławić człowieka.
Bark boli mnie przy podnoszeniu do góry ponad glowę, dochodzi tam do przeskakiwania, które jest bolesne.
Do tej pory miałem USG jednego barku, rentgen i rezonans magnetyczny, 2x pole magnetyczne i 1x krioterapię oraz zastrzyk diphrofosem (sterydem przeciwbólowym).
Za 6 miesiecy mam dopiero rehabilitację indywidualną,więc termin bardzo odległy.
Czy jest na tym forum osoba, która moze mi pomóc?
Wyniki badan, które przebyłem oczywiscie podeślę jak znajdzie się ktoś z odpowiednią wiedzą, kto poświęci mi swój czas i uwagę.
Pozdrawiam.
Witajcie, zbadałem poziom Cholesterolu we krwi. Norma powinna wynosić od 150 do 200. Mój wynik to 124, czyli zbyt niski.
Fakt jest taki, że praktycznie w ogóle zrezygnowałem z niezdrowych tłuszczów, lecz ze zdrowych tłuszczów jadłem: orzechy (40g), 2 żółtka jaj, oliwe z oliwek 15-30ml dziennie.
Co mam zrobić/jeść aby delikatnie podnieść poziom cholesterolu?
Witajcie, zmierzylem cholesterol we krwi. Norma od 150-200
Witam, mam problem z barkami, mam wyniki badań Rezonansu Magnetycznego.
Odbyłem już 2 nic nie znaczące rehabilitacje Pole Magnetyczne i Krioterapia.
Byłem parę dni temu u ortopedy (brak słów), lecz u nas w kraju służba zdrowia to tragedia, kazał mi zamotować na własną drążek, bloczki i linki w domu, lecz nie mam zamiaru tego robić, bo mogę zrobić sobie jeszcze gorszą krzywdę (przez brak dokładnych informacji jak ćwiczyć).
Szukam ORTOPEDY lub LEKARZA SPORTOWEGO na NFZ lub w dobrej cenie PRYWATNIE w Warszawie, osoby która zna się na rzeczy (mieszkam na Pradze Poludnie).
Pozdrawiam.
Witajcie, mam lekko zakwaszony organizm, znacie jakieś ciekawe surówki/sałatki, które sporządzacie a dobrze odkwaszają organizm?
Sam używam takich warzyw jak: brokuły, marchewkę+jabłko, fasolkę szparagową, pomidory.
Myślałem też o surówce z buraków, ale nie wiem co z nimi zrobić.
Witam, ostatnio znalazłem w Biedronce bardzo fajne chrupkie pieczywo żytnie firmy PANO.
92% mąki żytniej, więc dobre jakościowo bo nie zawiera mąki pszennej.
Zastanawiam się z czym mógłbym sobie jeść to pieczywo, bo jak na razie do głowy przychodzi mi tylko łosoś, który jak wiadomo sporo kosztuje.
Macie jakieś ciekawe pomysły?