Dave Turc
Treści:
Ja mogę wypowiedzieć się na temat mąki i proponowałbym mąkę orkiszową, a przepisy pewnie na necie z mąką orkiszowa jest dużo. Pozdrawiam.
Jeżeli jesteś wytrwały to proponuje dalszą redukcję do ~8-9% TT. A proporcje makroskładników bym zmienił na 40,40,20 bo wg. mnie trochę za dużo tłuszczów. Następnie przechodzisz na dietę o zwiększonym zapotrzebowaniu kalorycznym (BMR + max. 300kcal aby się nie zalać jeśli jesteś endo) i wtedy fajnie mięsień sobie czysty rośnie, ale jak wiadomo tłuszczyk też się pojawi. Pozdrawiam.
Duża kwestia to genetyka. Tylko często po takich blokerach, gdy zaprzestaniemy zażywać efekt pocenia może się powiększyć - kilku znajomych się skarżyli po tutaj akurat Perspi-block'u.
Zależne od tego jakie efekty chcesz uzyskać, masa/redukcja? Oraz jaką masz dietę, jeżeli w diecie brakuje lub potrzebujesz nadwyżki białka - białko serwetkowe, jeżeli węglowodanów i białka to gainer. Ja osobiście wolałbym uzupełniać dietę samym białkiem serwetkowym a węglę zwiększyć w diecie.
Redukcja - Celem jest zrzucenie wagi/tłuszczu z ciała. Co za tym idzie, należy zastosować ujemny deficyt kaloryczny względem naszego dziennego zapotrzebowania na kalorie. Oczywiście uprzednio poparte dietą oraz ćwiczeniami (choć z nam przypadki, że jedynie redukcję robiono w kuchni a efekty były znakomite). Jak rozpoznać? Ciężko rozpoznać bo u drugiej osoby musiał byś znać jego zapotrzebowanie kaloryczne oraz zjadane kalorie przez niego w ciągu dnia. Więc jeśli ktoś mówi, że jest na redukcji to albo jest albo udaje, że jest i podjada babci słodycze - żarcik oczywiście :P
Co chcesz w sumie i jaki amsz budżet. Ale ja bym polecił: Omegę 3, kompleks Vitamin, Kreatyne (mono) reszta jedynie jako dodatek (jakaś przedtreningówka, gainer...). Na trening na mase zrób sobie porządną dietę ;)