Zadaj pytanie

Krzysztof Berman

Krzysztof Berman
ranking
6
pytania
9
komentarze
145
odpowiedzi
1878
odznaki Ekspert złoty Komentator brązowy

Treści:

dodał odpowiedź 27 sierpnia 2014 18:57

Daj spokój bedzie dobrze dabj o to aby ten bilans kaloryczny nie był ujemny i wszystko wróci do normy w czasie kiedy Ty wrócisz do treningów bez obaw

dodał odpowiedź 27 sierpnia 2014 18:55

Oczywiście ża uwzględnij te 9g białka to około 36 kcal więc licz. Uważam że też należy wliczać bo tam też są zawarte pewne aminokwasy egzogenne. Mozesz najwyzej dzielić ze np. 75% bedziesz dostarczał zwierzęcego a reszte roslinnego z tej puli 100% ogolnego zapotrzebowania na białko

dodał odpowiedź 26 sierpnia 2014 18:31

Ci co myślą ze tylko cięzar jest ważny to chyba chcą sie skrzywdzić. Oczywiscie że nie możemy machac pustymi sztangami ale są rzeczy ważniejsze jak technika wykonania cwiczenia, dopiecie i czucie mieśnia oraz kontrolowanie ruchu, poziom intenywnosci treningu, role odgrywa tez ( przewąznie juz u bardziej zaawansowanych) robienie rożnego rodzaju serii łaczonych, drop setów, super serii itp. Jednak to wszystko przychodzi z czasem wiadomo kiedy dojdziesz to granicy bezpieczeństwa zaczynaj urozmaicać trening pamiętaj że zdrowie masz tylko 1 a przy duzych cięzarach oraz innych czynnikach Twoje stawy w przyszlosci mogą sie odezwac

dodał odpowiedź 26 sierpnia 2014 18:26

Sprecyzuj co chesz powiedzięc przez tobob bol moze wystepowac w skutek złej techniki duzego ciezaru przy wymuszonych powtorzeniach przy tzw pompie gdzie upychamy gdzie ostatnie powtorzenie, moze to byc obolałosc miesniowa po ostanim treningu ktora daje sie we znaki opisz to troche dokładniej :)

dodał odpowiedź 26 sierpnia 2014 18:22

Jeżeli nigdy nie uprawiałes sportu to napewno na sam początek polecam raczej szybszy spacer, marszobiegi, dopiero potem łap sie za coraz dłuzsze trasy, musisz organizm przyzwyczaić i stopniowo poprawiac wydolność. Oczywisce przed rozgrzewka i lekkie rozciąganie po równiez rozciąganie.

dodał odpowiedź 26 sierpnia 2014 18:18

Tak myśle że jest Ok pod warunkiem że do smażenia uzywasz oleju w znikomej ilości :) Co do bułek polecam zajrzeć na ile wazy pl

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie