Zadaj pytanie

Krzysztof Berman

Krzysztof Berman
ranking
6
pytania
9
komentarze
145
odpowiedzi
1878
odznaki Ekspert złoty Komentator brązowy

Treści:

dodał odpowiedź 30 sierpnia 2014 10:32

Ja z kolei mam trzymam sie teorii że tluszcz stanowi koło 1g na kg masy ciała białko w Twoim przypadku niech będzie te 1,7g a reszta węgle myśle ze nie ma co sie obawiać weglowodanow jęzeli bedziesz spożywała te wysoko jakościowe i stroniła od cukrów prostych.

dodał odpowiedź 29 sierpnia 2014 21:47

Mleko walnij 0,5 polecam :) Ja sam parze je wrzątkiem następnie garść orzechów i rodzynek i jest maniam :)

dodał odpowiedź 29 sierpnia 2014 21:45

Wręcz przeciwnie jężeli są to DOMS'y czyli bolesność po treningowa przyczyną jest mechaniczne uszkodzenie włókien mięsniowych. Powstają w skutek używania zbyt duzych obciążeń lub zbyt dużej intensywności treningowej . Nie jest to zjawisko pozytywne gdyż niszczy bezpowrotnie tkanke mięsniową a podczas odbudowy ( regenracji) nie buduje nadwyżki mięsnia gdyż regeneruje ją za pomocą tkanki łącznej. Początkujący lub osoby po przerwie muszą stopniowo progresowąc cięzar i intensywnosc treningu aby uniknąć DOMS' ów.

dodał odpowiedź 29 sierpnia 2014 21:43

Są to tzw DOMS'y - bolesność po treningowa przyczyną jest mechaniczne uszkodzenie włókien mięsniowych. Powstają w skutek używania zbyt duzych obciążeń lub zbyt dużej intensywności treningowej . Nie jest to zjawisko pozytywne gdyż niszczy bezpowrotnie tkanke mięsniową a podczas odbudowy ( regenracji) nie buduje nadwyżki mięsnia gdyż regeneruje ją za pomocą tkanki łącznej. Początkujący lub osoby po przerwie muszą stopniowo progresowąc cięzar i intensywnosc treningu aby uniknąć DOMS' ów. Także albo troche zwolnij bo prawdopodobnie za duza objętosc treningowa bądz jakaś przerwa była :)

dodał odpowiedź 29 sierpnia 2014 21:39

Ja poprostu do gotującej sie wody wkładam ryż bez żadnego solenia i oliwy sam czysty ryż i zawsze jest odpowiedni.

dodał odpowiedź 29 sierpnia 2014 21:37

Dodam od siebie że ważne jest rówiezz tałe utrzymywanie wyprostowanej sylwetki kontroluj to.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie