Andrzej B
Treści:
Witam , dużymi krokami zbliża sie okres wakacyjny i jak sobie podczas wypoczynku poradzić z dietą i ćwiczeniami?Cięzko na wyjezdzie szczególnie zagranicznym o 5-6 posiłków w restauracji, wiadomo można zwracać baczną uwagę na to co sie je ale to są w koncu wakacje. Co z treningami cardio? Aktualnie mam 6x 60 min planuje co tydzień zmniejszać czas o 5 min a co 2 tyg liczbę treningów żeby organizm "nie doznał szoku". Oczywiscie na wakacjach łatwiej zadbać o cardio(bieganko) niż o dietę. Jakie jest Wasze zdanie. Nadmienię ze diete i ćwiczenia trzymam o stycznia a wakacje zaplanowane mam na 4 tyg.
pytałem już o makro bułek własnego wyrobu. Wyrobiłem takie aby były zblizone do makro ok 70 gr ryżu. Bułka wyszła już po upieczeniu mała o wadze 85 gr(przed obróbką ok 100 gr) dla porównania miałem bułkę razową z marketu ,,,,, buła dużo większa ale ,,,, ważyła 75 gr!!! i teraz pytanie co lepsze i ma więcej wartości? u mnie w bułce tylko mąka typ 2000 otręby razowe , zakwas woda a z marketu,,,???nie wiem co w środku. problem rozchodzi sie o makro, ale wydaje mi sie ze lepiej zjesc swoją pewną składników bułe.
Interesuje mnie czy jesli mam ustalone dzienne zapotrzebowanie kaloryczne no i na makro i zdaży sie np że węgli na dzien mam 190 a zjadłem 198 gr? Czy jest czym sie przejmować? oczywiście tluszczy pilnuję dokładnie różnice mogą dotyczyć białka i wegli ale suma kalorii sie zgadza.
jakie macie zdanie na taki rozkład makro. Mam 182 cm 89 kg aktywność fizyczna to 3-4 w tyg rower ok 50 min i 2-3 siłownia..
w dni bez żadnego treningu makro wygląda tak : 2250 kcal 190- B , 130 - W , 61 - T
w dni z lekkim treningiem : 2550 kcal 200 - B , 180 - W , 62 - T
w dni ciężkiego treningu : 2850 kcal 210 - B , 230 - W , 64 - T
Pomóżcie mi bo mam wątpliwości. Robie własne bułki żytnie z mąki zytniej 2000. Makro 100 gram to 300kcal B -5,20 , W - 67 T-1,60 . mieszam mąke z wodą i dodaję trochę otręb . Wyrabiam masę i nakładam do foremek po ok 90-110 gram masy. wiadomo ze woda dodaje wagi. Więc jakie makro moze miec taka bułaka? Zależy mi zawsze aby bylo podobne do 70 gr ryżu , kaszy itd aaaaaaaa bułki robie na zakwasie.