Twaróg chudy wiejski
Czy 70% białka w diecie może pochodzić z twarogu chudego wiejskiego?
Reszta 30% to białe mięso.
Dam radę samym twarogiem spowodować wzrost masy mięśniowej?(Oczywiście przy dobrze rozplanowanym treningu)
Reszta 30% to białe mięso.
Dam radę samym twarogiem spowodować wzrost masy mięśniowej?(Oczywiście przy dobrze rozplanowanym treningu)
1304
7
dodał odpowiedź 11 października 2014 18:23
tak, jest to białko zwierzęce dobrej jakości, nie zapominaj o błonniku i będzie ok
dodał komentarz 12 października 2014 11:46
Twaróg jest białkiem zwierzęcym ? Mi się zawsze zdawało że twaróg jest pochodzenia roślinnego.
dodał komentarz 12 października 2014 12:22
jaki sens miał ten komentarz, to teraz już znasz prawdę!
dodał odpowiedź 11 października 2014 19:19
Jeżeli nie odrzuci cię taka monotonia, to powinno być ok. Warto dać jeszcze jaja dla zróżnicowania frakcji białek.
dodał odpowiedź 11 października 2014 20:17
Tylko trzeba pamiętać też o WW i tłuszczach one też pełnią ważną rolę w organizmie.
dodał odpowiedź 11 października 2014 22:10
To zły pomysł. Twaróg to kiepskie źródło białka. Najlepiej jakby twoim źródłem białka były chude mięsa, odżywki białkowe, jaja, ryby. Z tym twarogiem to już prędzej na odwrót...
dodał odpowiedź 12 października 2014 11:45
Witaj, ja jadę cały czas na twarogu. Widzę dobre rezultaty więc myślę że będzie okej ;) Pozdrawiam