Maciej B.
Treści:
A co z aspartamem? Czy powoduje wyrzut insuliny?
No ok, tylko licząc w ten sposób musiałbym ograniczyć o połowę ilość białka pełnowartościowego, nawet do 1gr/kg żeby w sumie wyszło te 2 gr razem z białkiem roślinnym. A to wydaje mi się za mało, nie jestem przekonany. W jaki sposób mógłbym zapytać o to np. Michała Karmowskiego czy Akopa Szostaka?
No ok, tylko licząc w ten sposób musiałbym ograniczyć o połowę ilość białka pełnowartościowego, nawet do 1gr/kg żeby w sumie wyszło te 2 gr razem z białkiem roślinnym. A to wydaje mi się za mało, nie jestem przekonany. W jaki sposób mógłbym zapytać o to np. Michała Karmowskiego czy Akopa Szostaka?
W bilans kaloryczny trzeba wliczyć, to jest oczywiste, jednak czy należy je wliczać do zapotrzebowania na białko? Bo jeśli tak to nasuwa się pytanie jaki procent białka w diecie ma stanowić białko pełnowarościowe a jaki białko roślinne.