Marcin Bodasiński
Treści:
Spotkałem się z opinią, że lepiej unikać makaronów na redukcji, nawet tych pełnoziarnistych z pszenicy twardej durum, ponieważ jest to produkt poddany wcześniej dużej obróbce(chodzi o przemiał mąki)
To prawda czy wsadzić to raczej między bajki??
Pytam, ponieważ ostatnio czerpałem dużą ilość węgli z makaronów pełnoziarnistych durum i faktycznie widziałem przestój w redukcji, jednak nie jestem pewien czy to faktycznie miało jakiś wpływ.
Chciałbym wiedzieć jaka jest minimalna liczba węglowodanów na kilogram masy ciała przy budowaniu masy mięśniowej. Pytam ponieważ jestem endomorfikiem i bardzo łatwo się zalewam, także nadwyżkę kaloryczną wolałbym raczej opierać na tłuszczach niż na węglach.
Ps. Dieta jest dopięta, węgle i tłuszcze pochodzą z odpowiednich źródeł.