Zadaj pytanie

Marcin Bodasiński

Marcin Bodasiński
ranking
265
pytania
2
komentarze
0
odpowiedzi
1

Treści:

26 listopada 2014 20:29

Spotkałem się z opinią, że lepiej unikać makaronów na redukcji, nawet tych pełnoziarnistych z pszenicy twardej durum, ponieważ jest to produkt poddany wcześniej dużej obróbce(chodzi o przemiał mąki)
To prawda czy wsadzić to raczej między bajki??

Pytam, ponieważ ostatnio czerpałem dużą ilość węgli z makaronów pełnoziarnistych durum i faktycznie widziałem przestój w redukcji, jednak nie jestem pewien czy to faktycznie miało jakiś wpływ.

18 listopada 2014 01:31

Chciałbym wiedzieć jaka jest minimalna liczba węglowodanów na kilogram masy ciała przy budowaniu masy mięśniowej. Pytam ponieważ jestem endomorfikiem i bardzo łatwo się zalewam, także nadwyżkę kaloryczną wolałbym raczej opierać na tłuszczach niż na węglach.
Ps. Dieta jest dopięta, węgle i tłuszcze pochodzą z odpowiednich źródeł.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie