Justyna D.
Treści:
Marcin, dzięki za linki. Jednak, co istotne, autorzy tych artykułów piszą o tym, ze gotowe produkty bezglutenowe są niekorzystne dla naszego zdrowia i z tym sie zgodzę. Zadając to pytanie myślałam raczej o zbożach bezglutenowych, takich jak np. Kasza jaglana, komosa, gryka... Moim zdaniem nie sa wcale gorszym źrodłem witamin i minerałów od pszenicy, a na pewno zawierają więcej błonnika... ponadto nie zawierają gliadyny i aglutyniny i wielu innych ...
Sara R. czy możesz podaj jakieś linki/tytuły, z których korzystasz? W sieci znalazłam sporo na temat korzyści wynikających z odstawienia glutenu, mało natomiast jest informacji o tym, co piszesz. Szczególnie interesuje mnie to, ze po odstawieniu glutenu mozna po włączeniu go znów do diety zachorować na nietolerancje.
Hej, Czy nie miałeś raczej na mysli RESVERATROLU?