Zadaj pytanie

Przemek S

Przemek S
ranking
9
pytania
7
komentarze
336
odpowiedzi
1256
odznaki Ekspert złoty Komentator srebrny

Treści:

dodał odpowiedź 23 lipca 2014 12:15

Sama się powinna ściągnąć po czasie, ale to trochę zajmuje.

dodał odpowiedź 23 lipca 2014 11:00

Nie jestem ekspertem w tych sprawach, najlepiej będzie jak znajdzie kogoś kompetentnego. Mi przychodzi jedynie do głowy to aby zaczęła po prostu jeść węglowodany złożone zamiast prostych i dorzuciła jakaś lekką aktywność w postaci spacerów. Pewnie po woli te kg zaczną lecieć w dół. Ale głowy nie dam :)

dodał odpowiedź 23 lipca 2014 10:55

Jak nie będzie efektów w postaci przyrostu suchej masy mięśniowej(a nie woda i tłuszcz) to zwiększaj po prostu. To trzeba poznać swój organizm w tym sporcie. Taka prawda. U niektórych z racji genetyki mogą być potrzebne mniejsza, a u drugich większe ilości.

dodał odpowiedź 23 lipca 2014 10:54

To pewnie wszystko zależy od tego na jakim jesteś poziomie, od intensywności treningów. Za dużo białka w diecie nie jest dobre. Mówi się o 1.5-3.0 g/kg. Myślę, że 2g na kg masy ciała są optymalne. Na redukcji podobno trochę więcej. Nawet 2.5, wiadomo białko daje największe uczucie sytości(większe niż węgle i tłuszcze). Dlatego myślę, że 2g/kg na masie są optymalne

dodał odpowiedź 23 lipca 2014 00:15

Ah... zapomniałem, że jesteś kobietą. W tym wypadku ten wzór wygląda inaczej i oczywiści kalorii jest mniej. Przepraszam za pomyłkę

dodał odpowiedź 23 lipca 2014 00:10

Produkty są Spoko. Jedynie nie jestem pewien, czy ta makrela albo śledź to dobre rozwiązanie - lepie wrzucić jakieś chude mięso i olej lniany. Nie wiadomo jedynie, czy jesz prawidłowe ilości: zapotrzebowanie kaloryczne wg wzoru: (24*masa ciala*współczynnik aktywności (1,3mala, 1,5srednia, 1,7duza)), odejmij od wyniku 300-500kcal, makro np: 40:40:20. Białko na redukcji dobrze trzymać wysoko 2g/kg albo i więcej. Różne są teorie. Niektórzy nawet mówią o 2.5. Ale nadmiar białka też nie jest dobry :P Ale tak po za tym to chyba nie jest źle, mało cukrów prostych(jedynie ten banan) . Co do śledzia i makrel to nie wiem. Śledz jest zazwyczaj w oleju, a to tłuszcz i on jest kiepskiej jakości. Polecałbym nie wiem jakieś chude mieso i olej lniany do tego(ten akurat podobno nawet pomaga w spalaniu fatu)

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie