Mateusz Gołębiewski
Treści:
Dokladnie, musisz dobrze regenerowac miesnie zeby byly efekty widoczne. 3-4 razy w tyg powinno wystarczyc .
może tak prościej, a więc: masa ciała * 24 * (i tu w zależności od intesywności i ilości treningów) 1,3 lub 1,5 lub 1,7 (przy intesywnych treningach. Wychodzi nam takie bardzo ogólne zapotrzebowanie kaloryczne, i w zaleznosci od tego czy chcemy redukcje czy mase (+,-) 400-500kcal. Pozdro :)
Wizualnie nie mam pojęcia, ale zawsze tkankę tłuszczową można sobie wyliczyć poprzez swój obwód w talii oraz wagę, potreningu.pl tam są odpowiednie kalkulatory. Pozdro
CrossFit to najlepsze rozwiązanie, ewentualnie trening obwodowy.
za mało napisałeś o sobie wiec nie da sie stwierdzic jaki bylby dla Ciebie najlepszy. Dobrym rozwiązaniem jest chlebek pełnoziarnisty np. ze słonecznikiem, bogaty w witaminy, zdrowy, dużo węglowodanów. przykładowy przepis : 500 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1,5 łyżeczki suchych drożdży instant 1,5 łyżeczki soli 80 g pestek słonecznika 30 g pestek dyni 30 g siemienia lnianego ok. 350 ml ciepłej wody Połącz ze sobą w misce mąkę, drożdże, sól, pestki słonecznika, dyni i siemię lniane. Powoli zacznij dolewać wodę i zagniatać ciasto. Gdy uzyskasz jednolitą masę, zagniataj mocno przez ok. 10 minut. Miskę wyłóż folią do żywności. Do środka włóż ciasto i przykryj kolejną warstwą folii. Odłóż w ciepłe miejsce (na przykład obok lekko rozgrzanego palnika) aż podwoi objętość. Gdy ciasto podwoi objętość, wyjmij je z miski i zagniataj kolejne 5 minut i uformuj bochenek. Blachę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, połóż na niej ciasto, przykryj folią aluminiową i ponownie odłóż do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Rozgrzej piekarnik do 240 stopni. Piecz aż bochenek zrobi się brązowy, a po wsadzeniu w niego wykałaczki, wyjdzie sucha bez przyklejonego ciasta.