Krystian Chaustowicz
Treści:
Jak najszybciej zwiększ ciężar i zmniejsz ilość powtórzeń, bo obecnie najprawdopodobniej spalasz swoje mięśnie. Wykonuj maksymalnie 12 powtórzeń. Co do diety polecam Ci filmik: https://www.youtube.com/watch?v=Y4buo_J9Jdw Kalorie i makroskładniki możesz liczyć w kalkulatorze kalorii np. na Potreningu.pl Unikaj mleka, owoców, słodyczy i fast-foodów. Ponadto dołóż trening cardio zaczynając robić go 3 razy w tygodniu po jakieś 30 minut i z czasem zwiększaj jego ilość lub czas.
Zbicie wagi 9 kg w 10 tygodni jest bardzo niezdrowe. Przerwa regeneracyjna bardzo by Ci się przydała. Odczpocznij jakieś 1-2 tygodnie lub zmniejsz ciężary. Aby nie zalać się na masie polecam dodawać 100 kcal na tydzień. Kalorie dodajesz do diety, w której byłeś ostatnio.
Na redukcji unikaj mleka, owoców, słodyczy i fast-foodów. Gotowe szablony diet redukcyjnych masz wypisane w Internecie, wystarczy poszukać. Rano polecam owsiankę z jajkami gotowanymi lub w formie omleta, na obiad polecam mięso z ryżem i warzywami. Na kolację polecam serek wiejski lub twaróg z jakimmiś węglowodanami.
Podstawą jest dieta. Oblicz swoje zapotrzebowanie w kalkulatorze np. na Potreningu.pl i dodaj do niego jakieś 500-800 kcal. Kalorie i makroskładniki możesz liczyć w kalkulatorze kalorii np. na Potreningu.pl Jedz 2-3 g biała na kilogram masy ciała, 1-1,5 g tłuszczy, a resztę zapotrzebowania uzupełniaj jedząc węglowodany. Braki białka w diecie możesz uzupełniać odżywką białkową np. Trec Whey 100: http://www.trec.pl/whey-100-900g.html
Producent chce, żebyś brał jak najwięcej suplementów i odżywek, bo przecież on będzie miał z tego zysk. Kreatynę bierz przez cały czas tylko w dni treningowe 5 g przed i po treningu. Gainera możesz brać kiedy chcesz, lecz on powinien być tylko uzupełnieniem diety.
Gotowe i kupione w sklepie paluszki rybne same w sobie mają dużo tłuszczu. Tłuszcz rybi jest bardzo zdrowy, lecz tłuszcz z procesu smażenia na patelni jest wprost wrogiem redukcji. Najważniejsze, by zmieścić się w bilansie kalorii i makroskładników z diety.