Zadaj pytanie

Wojciech Drewczyński

Wojciech Drewczyński
ranking
251
pytania
2
komentarze
2
odpowiedzi
7

Treści:

dodał odpowiedź 5 marca 2014 13:30

To najprawdopodobniej tylko zakwasy. Po ciężkich treningach rąk mogą zdarzyć się tego typu problemy, że trudno wyprostować rękę. Jesteś początkujący więc ciało nie jest jeszcze przyzwyczajone do takiego wysiłku. Do tego jeszcze trenowałeś tę samą partię mięśni 2 dni pod rząd więc nie dziw się, że ręce mają dosyć. Na ból pomoże maść rozgrzewająca. Jeśli nadal masz wątpliwości to udaj się do lekarza. Na treningach nie zapominaj o dobrej rozgrzewce i rozciąganiu mięśni pomiędzy seriami. Poproś też kogoś doświadczonego z klubu żeby pomógł Ci ułożyć program treningowy, bo ćwicząc po swojemu możesz sobie tylko zrobić krzywdę.

dodał odpowiedź 10 stycznia 2014 13:41

Miałem podobny problem. Zwiększenie ilości ćwiczeń na łydki specjalnie nie pomagało. Dopiero kiedy zacząłem więcej biegać - gra w koszykówkę raz w tygodniu 1,5h to po paru miesiącach łydki same urosły.

dodał odpowiedź 29 października 2013 09:36

Zajrzyj na trecteam.pl - tam jest formularz kontaktowy przez, który można zgłaszać chęć dołączenia do Trec Team Athletes.

dodał odpowiedź 25 października 2013 21:09

Ja na kurczaka z ryżem mam niezliczoną ilość przepisów. Preferuję szybkie potrawy. Kilka przykładowych z brzegu: Kurczaka kroimy w małe kawałki i marynujemy (czosnek, sos sojowy, papryka słodka, trochę ostrej, szczypta pieprzu cayene). Wrzucamy do woka lub na patelnie i smażymy. Dodajemy kukurydzę, groszek, fasolę czerwoną i pomidory bez skórki/sok pomidorowy i dusimy przez kilka minut. Pod koniec gotowania dodajemy pieprz i podajemy na ryżu. Kurczaka kroimy i marynujemy jak w przepisie wyżej + dodajemy świeży imbir i pastę curry. Smażymy i dodajemy mieszankę warzywną chińską lub pokrojone w kawałki: paprykę, por, marchew, seler, grzyby mun. Smażymy parę minut i podajemy na ryżu. Filet z piersi kurczaka kroimy na mniejsze plastry (nie około 0,5-1 cm). Marynujemy w sosie sojowym, słodkiej papryce, pieprzu i ziołach prowansalskich. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu przez 2-3 minuty z każdej strony tak żeby kurczak za mocno się nie przypalił. Wtedy będzie soczysty. Sosem powstałym podczas smażenia polewamy ryż. Wstawiamy wodę i dzielimy brokuły na małe części. Kroimy cebulę (jak lubisz) i świeży imbir. Smażymy przez minutę na patelni. Na ten czas wrzucamy do wrzątku brokuły i wyciągamy je z wody po minucie. Dodajemy do smażącej się cebuli i wrzucamy 2 posiekane ząbki czosnku. Kurczaka przyprawiamy tak jak w przepisie 1. Smażymy i jak kurczak będzie gotowy dodajemy wcześniej usmażone brokuły, cebulę, imbir i czosnek. Smażymy 3 minuty. Ryż wstawiamy wyciągamy z wody 2 minuty wcześniej niż na opakowaniu i dodajemy do kurczaka. Smażymy 3-4 minuty i gotowe.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie