Szymon Ignasiak
Treści:
Witam! Mój problem polega na tym,że waga stanęła w miejscu od jakichś 2-3 tygodni i na tą chwilę to 93,3 kg. Jestem na redukcji i aktualnie spożywam 2400kcal dziennie. 180g białka, tłuszcze ok.70g i reszta węgle,czyli ok.260g.Trening na siłowni 3-4 razy w tygodniu.
Jak uważacie co może być tego przyczyną? Zmiejszyć kalorie a może pozmieniać cos w makro ? Zmniejszyć tłuszcze a zwiększyć węgle ? Czy zwiększenie cardio z 2-3 w tygodniu do 5 może pomóc? Czekam na wasze opinie i porady..Piona!
Witam! Zostały mi ostatnie 2 miesiące redukcji a moja waga obecnie wynosi 95kg przy 185cm wzrostu.Mam zamiar zjechać do 85-87kg i wtedy przejść na masę. Oczywiście,jeśli poziom tkanki tłuszczowej będzie satysfakcjonujący dla mnie.
Obecnie spożywam 2400kcal dziennie:180g białko,70g tłuszcze i reszta,czyli ok.240g węglowodany.Moje pytanie brzmi jak ma wyglądać przejście na masę? Czy na początek spożywać tyle kalorii ile potrzebuje organizm żeby nie było zbyt dużego szoku dla organizmu(przy wadze 85kg będzie to ok.3000kcal) czy od razu zrobić nadwyżke kaloryczną np.200-3000kcal? Dodać po równo białka,węgli i tłuszczy?
Od razu kolejne pytanie o suple.Wiadomo dieta i trening najważniejsze,ale jakie suple mogą mi się przydać i dać efekty podczas robienia masy? Myślę nad jabłczanem kreatyny i do tego beta-alanina, może jeszcze do tego jakieś białko (jakie będzie najlepsze?) bo wiadomo,że będzie mi potrzeba więcej białka w diecie niż obecnie. Czekam na waszę porady, z góry dzieki. Piona!
Witam! Jakie ryby polecacie na redukcji ? Co sądzicie o mintaju i pandze,bo o tej drugiej słyszałem wiele złych opini żeby jej nie jeść. Pozdrawiam!
Witam! Mam pytanko a mianowicie od jakiegoś czasu jestem na redukcji,ale ostatnio moja waga stanęła w miejscu. Mam 21 lat, 185cm, 101 kg.Cwiczę regularnie od 5 miesięcy i w sumie udało mi sie zjechać 15 kg. Podejrzewam,że zatrzymanie się wagi w miejscu może być powodem tego,że na początku za bardzo obciąłem zapotrzebowanie kaloryczne i teraz po prostu to co dostaje odkłada. O ile dobrze pamiętam w jednym z filmików Michała Karmowskiego mowił on,że powinno to wygladać : 40% węglowodany, 30 % białko,30 % tłuszcze. Jeśli jestem w błędzie to niech mnie ktoś poprawi. Proszę o porady dotyczące diety jak to wszystko powinno wyglądać. Pozdro!