Dominik Walicki
Treści:
czy brac pod uwage Indeks Glikemiczny ?
Dlaczego FBW to najlepszy trening dla początkujacych ?
1. Jeżeli POMIDOR Z TWAROGIEM jest niebezpieczny z powodu występujących kwasów w pomidorze, które wchodzą w reakcję z wapniem powodując tworzenie nierozpuszczalnych kryształków, które Odkładają się w stawach powodując ból przy poruszaniu to jak jest z innymi produktami zawierającymi wapń ????????
2. Picie KAWY/HERBATY DO NABIAŁU ?? znalazłam taką informację, że zawarty w tych napojach kwas szczawiowy, łącząc się z wapniem zawartym w nabiale (serach, twarogach, jogurtach), powoduje powstawanie szczawianów, które odkładają się w układzie moczowym w postaci kamieni. Natomiast na studiach cały czas nam wałkują, żeby właśnie produkty bogate w kwas szczawiowy łączyć z nabiałem (popularny szpinak z jogurtem, czy serem ricotta), aby zneutralizować szkodliwe działanie szczawianów. Jak jest naprawdę?
Czy poczuje jakiegos dodatkowego kopa po takiej przedtreningiwce z kawa ? Oczywiście kawa bez żadnych dodatków czyli mleka, cukru itp.
co wybrac, czysty siarczan glukozaminy czy MSM do dodatkowej suplementacji, suplementujac sie NUTREND FLEXIT ( http://www.bodypak.pl/pl/stawy-wiezadla-sciegna/911-nutrend-flexit-drink-400g.html )
, czy moze oba te preparaty ??
BO ten NUTREND FLEXIT w 100g ma tylko 300 mg siarczanu glukozaminy i 300mg MSM.
Jeden z Youtuberow wypowiadal sie ze jest taka norma przyjmowania siarczanu glukozaminy :
- poniezej 55kg : 1000mg
-od 55 do 90kg :1500mg
- powyzej 90kg :2000mg
Czy enzym zawarty w ogorku naprawdę niszczy wit. C zawarta w pomidorze czy nie.???? Bo niektórzy mówią ze tak, inni ze nie