Zadaj pytanie
25 lipca 2015 14:20

Jak to jest i czy te terie sa prawdziwe ?

1. Jeżeli POMIDOR Z TWAROGIEM jest niebezpieczny z powodu występujących kwasów w pomidorze, które wchodzą w reakcję z wapniem powodując tworzenie nierozpuszczalnych kryształków, które Odkładają się w stawach powodując ból przy poruszaniu to jak jest z innymi produktami zawierającymi wapń ????????

2. Picie KAWY/HERBATY DO NABIAŁU ?? znalazłam taką informację, że zawarty w tych napojach kwas szczawiowy, łącząc się z wapniem zawartym w nabiale (serach, twarogach, jogurtach), powoduje powstawanie szczawianów, które odkładają się w układzie moczowym w postaci kamieni. Natomiast na studiach cały czas nam wałkują, żeby właśnie produkty bogate w kwas szczawiowy łączyć z nabiałem (popularny szpinak z jogurtem, czy serem ricotta), aby zneutralizować szkodliwe działanie szczawianów. Jak jest naprawdę?
540
0
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie