25 lipca 2015 14:20 •
Jak to jest i czy te terie sa prawdziwe ?
1. Jeżeli POMIDOR Z TWAROGIEM jest niebezpieczny z powodu występujących kwasów w pomidorze, które wchodzą w reakcję z wapniem powodując tworzenie nierozpuszczalnych kryształków, które Odkładają się w stawach powodując ból przy poruszaniu to jak jest z innymi produktami zawierającymi wapń ????????
2. Picie KAWY/HERBATY DO NABIAŁU ?? znalazłam taką informację, że zawarty w tych napojach kwas szczawiowy, łącząc się z wapniem zawartym w nabiale (serach, twarogach, jogurtach), powoduje powstawanie szczawianów, które odkładają się w układzie moczowym w postaci kamieni. Natomiast na studiach cały czas nam wałkują, żeby właśnie produkty bogate w kwas szczawiowy łączyć z nabiałem (popularny szpinak z jogurtem, czy serem ricotta), aby zneutralizować szkodliwe działanie szczawianów. Jak jest naprawdę?
2. Picie KAWY/HERBATY DO NABIAŁU ?? znalazłam taką informację, że zawarty w tych napojach kwas szczawiowy, łącząc się z wapniem zawartym w nabiale (serach, twarogach, jogurtach), powoduje powstawanie szczawianów, które odkładają się w układzie moczowym w postaci kamieni. Natomiast na studiach cały czas nam wałkują, żeby właśnie produkty bogate w kwas szczawiowy łączyć z nabiałem (popularny szpinak z jogurtem, czy serem ricotta), aby zneutralizować szkodliwe działanie szczawianów. Jak jest naprawdę?
540
0