Headliner 97
Treści:
Witam.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się czy dobrze wliczam białko w swojej diecie.
Zakładając, że na kg masy ciała przyjmuję 2g białka, więc w moim wypadku będzie to ok. 130g, to czy ta liczba ma pochodzić z tzw. pełnowartościowych źródeł białka, czyli białka zwierzęcego?
Czy białko które jest np. w płatkach owsianych,ziemniakach,ryżu itd. też mam w to wliczać?
Jeżeli z wszystkich produktów to wówczas będę mieć niedobór węglowodanów, ponieważ już po 3 posiłkach w których będę mieć np. 200g piersi z kurczaka albo ryby dostarczę do organizmu większą część zapotrzebowania na białko, a doliczając do tego inne produkty (źródła ww) tak by ww się zgadzały przekroczę zapotrzebowanie na białko.
Jeżeli tylko zaś z białka pochodzenia zwierzęcego to czy nie wliczając innego białka nie zakwaszę swojego organizmu (poprzez teoretyczny nadmiar protein)?
Czy jest na to jakiś złoty środek?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)
Jeżeli przed treningiem siłowym biorę kreatynę a od razu po siłowym robię cardio to czy drugą porcję kreatyny mogę wziąć przed cardio czy lepiej po?