Zadaj pytanie

Headliner 97

Headliner 97
ranking
263
pytania
2
komentarze
2
odpowiedzi
1

Treści:

25 września 2015 01:43

Witam.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się czy dobrze wliczam białko w swojej diecie.
Zakładając, że na kg masy ciała przyjmuję 2g białka, więc w moim wypadku będzie to ok. 130g, to czy ta liczba ma pochodzić z tzw. pełnowartościowych źródeł białka, czyli białka zwierzęcego?
Czy białko które jest np. w płatkach owsianych,ziemniakach,ryżu itd. też mam w to wliczać?

Jeżeli z wszystkich produktów to wówczas będę mieć niedobór węglowodanów, ponieważ już po 3 posiłkach w których będę mieć np. 200g piersi z kurczaka albo ryby dostarczę do organizmu większą część zapotrzebowania na białko, a doliczając do tego inne produkty (źródła ww) tak by ww się zgadzały przekroczę zapotrzebowanie na białko.

Jeżeli tylko zaś z białka pochodzenia zwierzęcego to czy nie wliczając innego białka nie zakwaszę swojego organizmu (poprzez teoretyczny nadmiar protein)?

Czy jest na to jakiś złoty środek?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)

Jeżeli przed treningiem siłowym biorę kreatynę a od razu po siłowym robię cardio to czy drugą porcję kreatyny mogę wziąć przed cardio czy lepiej po?

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie