Dyżurny Ekspert
Mam szeroką wiedzę na temat ćwiczeń na siłowni, diety oraz suplementacji.
Jestem tu po to, aby móc aby Wam pomóc w dążeniu do upragnionej formy i sportowej sylwetki, niezależnie od tego czy jesteście początkujący, czy zaawansowani.
Zobacz także
Czy to prawda że gdy robimy trening dużymi ciężarami i mała ilość powtórzeń to pracują głównie duże włókna mięśniowe? Jeżeli tak, to ma to wpływ w wyglądzie przy końcówce redukcji ?
Witam! Czy dieta w proporcjach
30% białko
30% tłuszcze
40%węglowodany
To dobre rozwiązanie ? (zaznaczam że wszystkie posiłki są naprawde zdrowe, tłuszcze w większości pochodzą z orzechów jakieś 20/25% reszta to ser i jogurt naturalny. Nie ma grama "śmieciowego"jedzenia, bilans kaloryczny dodatni +300kcal)
Ektomorfik 185cm, 84kg
Pozdrawiam
Jak powinny wyglądać i ile czasu i jak ?
Witam,
po okresie redukcji powoli zaczynam szykować się do budowania masy. Do tej pory w mojej diecie korzystałem z takich mięs jak pierś z indyka, wołowina oraz ryby - tuńczyk, łosoś, mintaj. Zdecydowanie lepiej jednak smakują mi ryby i stąd moje pytanie - czy są to źródła białka, które są tak samo wartościowe jak mięso drobiowe lub wołowina? Czy mogę oprzeć swoją dietę na w/w rybach? Zdaję sobie sprawę, że dobrze jest jeść urozmaicone produkty, jednak próbowałem już przyrządzać indyka/kurczaka na wszelakie sposoby i za każdym razem jedząc taki posiłek w ciągu dnia czuję lekką niechęć.
Pozdrawiam
Witam. Zastanawiałem się jaki antykatabolik wybrać przy redukcji. OCzywiście trening i dieta dopracowana, białko trzymam 2+ grama na kg wagi więc też dobrze, jednak jakiś tam katabolizm zawsze występuje, tym bardziej, że wykonuję dużo aerobów ponieważ zawsze była dla mnie ważna kondycja. Jakie są dobre środki antykataboliczne poza bcaa? Słyszałem że dobra jest glutamina oraz tauryna. Jak sądzicie? Znacie może jeszcze jakieś inne środki?
Dzięki i pozdrawiam :)