1 listopada 2013 20:05 •
Sposób przygotowania piersi z kurczaka
Witam,
oglądnąłem nie tylko wszystkie odcinki ZAPYTAJ TRENERA z waszego kanału na youtubie, ale też z Kulturystyka Online PL i z odpowiedzią na pytanie, które mnie nurtuje nie znalazłem odpowiedzi. Chodzi o sposób przyrządzenia piersi z kurczaka (nie chodzi o dodatki). Jestem po trzecim miesiącu redukcji i do tej pory używałem papierków Knorra, albo dusiłem w wodzie na patelni. Powoli zaczyna mi się to "przejadać" i chciałbym poznać inne metody. Oczywiście przeglądałem kilka innych stron o tematyce związanej z dietetyką, sportami sylwetkowymi itd.
Pozdrawiam,
Szymon
oglądnąłem nie tylko wszystkie odcinki ZAPYTAJ TRENERA z waszego kanału na youtubie, ale też z Kulturystyka Online PL i z odpowiedzią na pytanie, które mnie nurtuje nie znalazłem odpowiedzi. Chodzi o sposób przyrządzenia piersi z kurczaka (nie chodzi o dodatki). Jestem po trzecim miesiącu redukcji i do tej pory używałem papierków Knorra, albo dusiłem w wodzie na patelni. Powoli zaczyna mi się to "przejadać" i chciałbym poznać inne metody. Oczywiście przeglądałem kilka innych stron o tematyce związanej z dietetyką, sportami sylwetkowymi itd.
Pozdrawiam,
Szymon
1074
5
dodał odpowiedź 1 listopada 2013 20:06
I z odpowiedzią na pytanie, które mnie nurtuje, jeszcze się nie spotkałem- poprawa, pisałem na szybko
dodał odpowiedź 1 listopada 2013 20:20
Jest mnóstwo przypraw typu : Kurczak po węgiersku, kurczak po chińsku, Kurczak po meksykańsku czy kurczak w 5 smakach itp. Musisz znaleźć tylko takie które będą zawierać jak najmniej soli i najlepiej bez glutaminianu. Lubisz ostre smaki ? - dodaje słodką paprykę, chilli i odrobinę czosnku, Lubisz na słodko? - ketchup + miód + sos sojowy.
dodał odpowiedź 1 listopada 2013 20:56
Ja wyszukuję sobie na necie jakiś fajny przepis np. jakieś risotto, czy cokolwiek innego, dostosowuję to mojej diety, często nawet nie muszę i gotowe. Ale to mój sposób nie musisz go stosować u siebie, pozdrawiam :D
dodał odpowiedź 2 listopada 2013 03:21
Wielkie dzięki za odpowiedzi, ale problem nie leży w przyprawieniu czy w dobraniu dodatków, ale w samym sposobie przygotowania kurczaka. Wiem, że smażenie w panierce, na tłuszczu itd nie jest wskazane, a gotowanie na parze u mnie odpada niestety. Chciałbym poznać trochę nowych smaków, a przypraw ciągle używam innych. Można grillować?
dodał odpowiedź 2 listopada 2013 10:48
http://potreningu.pl/diety/posilki/strona/1 Tutaj będziesz zasypany przepisami