Jaka dieta przy bieganiu?
Witam Po dłuższej przerwie znów wracam do biegania. Zależy mi na szybkim i zdrowym spaleniu tkanki tłuszczowej (waga 2 kg mniej)
Krótko mówiąc: Jaką dietę najlepiej stosować która będzie odpowiednia dla biegacza i pozwoli w miarę szybko, zdrowo stracić tkankę tłuszczową?
Krótko mówiąc: Jaką dietę najlepiej stosować która będzie odpowiednia dla biegacza i pozwoli w miarę szybko, zdrowo stracić tkankę tłuszczową?
1292
6
dodał odpowiedź 9 września 2014 12:18
Aby chudnąć musisz jeść mniej niż potrzebuje organizm. Dlatego musisz mieć dietę z deficytem kalorycznym. W diecie biegacza węgle stanowią około 50-65%. Ryże, kasze, makarony. Mięsa to np. wołowina, drób, ryby, schab wieprzowy itp. Ograniczaj sól dla biegacza obrzęki mięśni są dość częste jak jej nadużywa. Przed bieganiem nie zjadaj cukrów prosty
dodał odpowiedź 9 września 2014 12:24
Witam Lady Lady
Biegasz zawodowo czy bieganie stosujesz jako trening redukujący tkankę tłuszczową ?
dodał komentarz 9 września 2014 12:36
Bieganie stosuję jako trening redukujący tkankę tłuszczową ;)
dodał komentarz 9 września 2014 14:00
W takim układzie proponuje zbilansowaną dietę czyli taką która uwzględnia Białko, Tłuszcze oraz Węglowodany. Dietę ustawiłbym na następującym udziale składników odżywczych: - 50 % kalorii powinno pochodzić z Węglowodanów, - 20% kalorii z Białka oraz - 30% kalorii z Tłuszczy.
dodał odpowiedź 9 września 2014 17:15
Oczywiście z deficytem kalorycznym makro proponuje przyciąc tłuszcze i dodać troszke więcej węglii