Mateusz Zawiliński
Treści:
Witam,
Od około 2 miesięcy jestem na "redukcji", stosuję własną dietę (co może być złe, oceńcie proszę) i własny plan treningowy. Dieta składa się głównie z takich artykułów spożywczych jak: twaróg, płatki owsiane górskie, pierś z kurczaka/indyka, makaron pełnoziarnisty, ryby pieczone lub wędzone, serki wiejskie oraz ciemne pieczywo, no i oczywiście przeróżne warzywa. Spożywam dziennie: 2-2,5g bialka / kg masy ciała, 3g węglowodanów / kg masy ciała i około 0,8 g tłuszczy / kg masy ciała. Stosuję odżywkę białkową ale tylko w dni gdzie mogłoby mi zabraknąć białka do wspomnianej ilości (wtedy głownie na noc lub po treningu siłowym).
Mój tydzień treningowy wygląda zwykle tak:
poniedziałek-środa-piątek trening siłowy (miesiąc A ćwiczenia wolnostawowe na wszystkie partie w 1 dzień, miesiąc B każdy dzień inne partie, inne ćwiczenia niż w A).Po każdym treningu siłowym 20min afterburning na bieżni.
wtorek-czwartek-sobota-niedziela = treningi interwałowe, zwykle albo bieżnia(30sek ostrego biegu / 60sek spaceru), albo 15serii 15 przysiadów ze sztangą z małym ciężarem (15sek przerwy między seriami).
Na początku widziałem efekty, troche schudłem, jednakże po tych 2 miesiącach zatrzymałem się w miejscu. Jedynie siła i kondycja wyraźnie mi się poprawiają. Co mogę zrobić by znowu widzieć efekty w spalaniu tłuszczu, jak urozmaicić/zmienić dietę lub trening? Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Aktualnie mam dietę przy której dziennie spożywam: max 4g węglowodanów, max 3g białka i około 0,8g tłuszczy, wszystko to na kilogram masy ciała. Przy tym po każdym treningu siłowym Afterburning i między dnaimi treningów robię interwały. Czy taki układ jest odpowiedni na zredukowanie tkanki tłuszczowej? Aktualnie ważę 78kg.
Na jakiej stronie najlepiej sprawdzać zawartość produktów? Bo różne strony podają różne wartości... Chodzi mi o takie produkty jak np.: różnie przygotowane mięsa itd, czyli coś czego nie sprawdzę na etykietce.