B Ś
Treści:
Dziękuję za odpowiedź. Mam 22 lata. Czyli musiałbym zwiększyć kaloryczność diety? Ale o jak dużo, do 2500 kcal? Faktycznie, waga dość szybko spadała ostatnio, a przez ostatnie 2-3 kg w pasie nic nie spadło, więc wzrosło. Jeśli natomiast chodzi o białko to 150g (łącznie z roślinnych i zwierzęcych) to nie za mało? Do tej pory liczyłem 2g na kg + białko roślinne + w dni treningowe szejk białkowy po treningu. Czemu za mało zdrowych tłuszczy? Jem praktycznie tylko oliwę z oliwek, orzechy, żółtka jaj i awokado, więc to są raczej dość zdrowe tłuszcze. Jeśli natomiast chodzi o warzywa, to jem ich dużo (czasami myślę, że nawet za dużo). Jem pomidory, ogórki, kalafior, brokuły, szpinak, szparagi i sałatę. Co mam dalej zrobić, skoro już zawaliłem redukcję? Kontynuować z nową kalorycznością, czy może przejść na masę? Rozpiszę swoją dietę, może to pomoże: 1 posiłek (7.00-8.00) - przy okazji jest to posiłek przedtreningowy w DT - płatki owsiane (czasami chleb pełnoziarnisty) - białko jaja kurzego - białko w proszku 10g - ok. 50g owoców (truskawki, borówki, kiwi) po treningu w DT szejk 30g białka 2 posiłek (11.00-12.00) - ryż brązowy, kasza, makaron pełne ziarno - pierś z kurczaka/indyka - warzywa 3 posiłek (15.00-16.00) - pierś z kurczaka/indyka/chuda ryba (ok. 2-3x w tygodniu jakaś wieprzowina lub makrela wędzona, więc wtedy do posiłku nie dodaję już tłuszczy) - awkodado/orzechy włoskie/oliwa z oliwek/żółtka jaj - warzywa 4 posiłek (18.00-19.00) jak wyżej 5 posiłek (ok. 23 - przed snem) - ser twarogowy półtłusty/UNS Goodnight Pro - oliwa z oliwek/orzechy