Maciej z Poznania :)
Treści:
Odstaw: - razowca (to jest ciężkie pieczywo i możesz mieć problem z trawieniem) - ogórki kiszone i kapustę (kiszoną i pekińską) - cebulę - wodę lekko gazowaną (zamień ją wodą niegazowaną) i sprawdź, czy coś się zmieniło. Prócz tego, co i ile jesz, ważne jest również to, jak jesz: - jedz wolno (porządnie przegryzaj porcje) - nie spiesz się - nie popijaj w trakcie ani przez ok 30 min po jedzeniu - najlepsze po jedzeniu do zielona herbata, mięta, rumianek (zioła) - nie pij kawy po jedzeniu (szczególnie po większym posiłku) - zwróć uwagę na chrzan, który tak bardzo lubisz - w jego składzie powinny być tylko naturalne składniki (utarty chrzan, sok z cytryny, sól, cukier, wodę i czasem śmietankę). Inne dodatki (polepszacze, upiększacze, etc.) mogą... powodować wzdęcia, w szczególności guma guar (E 412) - smaż tylko odpowiednim tłuszczu (mała ilość!) - dodaj przyprawy niwelujące wzdęcia, np.: http://www.mojdietetyk.pl/artykuly/przyprawy-na-wzdecia.html