Przemek S
Treści:
cm3 dawkuj 5g przed i 5 g po treningu w dni treningowe
Dieta na masę od diety na redukcji różni się tym, że w czasie redukcji utrzymujemy ujemny bilans kaloryczny(czyli CPM(ilość kalorii potrzebna do utrzymania wagi) - (od 300 do 500 kcal). W czasie okresu masowego utrzymujemy dietę z dodatnim bilansem kalorycznym (CPM +(od 300 do 500 kcal). To główna różnica. Każdą z diet powinniśmy oprzeć na produkty jak najbliższe swojej pierwotnej postaci jak: Białko to chude mięsa, wołowina, ryby, jaja. Tłuszcze to olej lniany, oliwa zoliwke, orzechy, żółtka jaj. Węgle to produkty z pełnego zboża, płatki owsiane, ryże, kasze.
Receptory alfa 2 występują w tych trudno redukcyjnych miejscach (uda, brzuch, ramiona czy pośladki - każdy genetycznie ma uwarunkowaną jakaś okolice).To one odpowiadają za to, że tłuszcz schodzi tak opornie z tych miejsc. Jedyne co zostaje to trzymać michę i ciężko trenować. Co do mierzenia makroskładników pokarmu polecam portal ileważy.pl
Na kontuzję polecam robić dobrą rozgrzewkę przed treningiem i dbanie o prawidłową technikę ćwiczeń, przy optymalnych ciężarach do naszych możliwości.
Ja także bardziej polecam COLLAGEN RENOVER od firmy Trec.
Redukcja=dieta z deficytem kalorycznym(300, 500 kcal). Policz zapotrzebowanie kaloryczne i odejmij 300-500 kcal. Makro ustaw sobie 40:40:20%(białko, węgle, tłuszcze). Podziel otrzymane makro na 5-6 równych posiłków. Białko to chude mięsa, wołowina, ryby, jaja. Tłuszcze to olej lniany, oliwa zoliwke, orzechy, żółtka jaj. Węgle to produkty z pełnego zboża, płatki owsiane, ryże, kasze. Rób cardio, ktróe będziesz włączał stopniowo np: 1 tydzień 3x20, drugi 4x30, trzeci 4x35 tak aż do 45 minut. Cardio rób rano, po treningu siłopwym na poziomie 65% tętna maksymalnego.