Sonia W
Treści:
witam, mam pytanie dotyczące zapotrzebowania kalorycznego i rozkladu makroskładnikow na redukcji w czasie kontuzji. Jestem kobietą, 20 lat, 160cm wzrostu, waga 62,5kg. BMR 1450kcal. Przed kontuzją ćwiczenia 4x w tygodniu : FBW, Pump, TRX i godzina aerobów. Kalorie trzymałam na 1600kcal, węglowodany 40% tłuszcze 25% białko 35% i waga spadała w dobrym tempie. W związku ze złamaniem kości śródstopia i unieruchomieniem nogi w gipsie na okres do 6 tygodni muszę przerwać treningi na ponad miesiąc, mam więc pytanie jak teraz powinna wyglądać moja dieta redukcyjna? rozumiem, że trzeba obniżyć ogólną podaż kalorii, nie wiem jednak jak powinien wyglądać procentowy podział makroskładników.
Proszę o odpowiedź, pozdrwiam.