Krystian Chaustowicz
Treści:
Rozpiętek nie dawałbym w serii łączonej, ponieważ rozpiętki angażują całą klatkę i lepiej skupić się na rozpiętkach. Nie wiem o co Ci chodzi z drugim ćwiczeniem na barki...
Polecam Ci filmik: https://www.youtube.com/watch?v=Y4buo_J9Jdw Kalorie i makroskładniki możesz liczyć w kalkulatorze np. na Potreningu.pl Źródła białka: mięso, jajka, ryby, twaróg, odżywka białkowa np. Trec Whey 100: http://www.trec.pl/catalog/product/view/id/1456/s/whey-100-600g/category/9/ Węglowodany: owsianka, ryż, kasza, ciemne pieczywo, Tłuszcze: oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, orzechy itp. Unikaj mleka, owoców i dużych ilości słodyczy.
Czas treningu jest ustalony przez trenera, może on trwać godzine lub nawet dwie. Wszystko zależy od rozpiski i harmonogramu w klubie bokserskim.
Skolioza nie powinna Ci przeszkodzić w MMA, możesz do treningów dołożyć ćwiczenia korekcyjne oraz na przykład core trening, który masz podany na kanale Zapytaj Trenera na Youtube.
Najlepszym rozwiązaniem dla Twoich mięśni będzie siłownia z planem FBW, lecz jeśli już musisz ćwiczyć w domu to poczytaj o treningu domatora i p90x. W domu dużo kilogramów masy nie zbudujesz. Z siłownią i dobrą dietą możesz przybrać 12 kg masy mięśniowej w rok. Po pierwsze, zainwestuj w siłownię, ułóż dietę: oblicza swoje zapotrzebowanie kaloryczne w kalkulatorze np. na Potreningu.pl i dodaj do niego 300-500 kcal. Wynik będzie odzwierciedlał Twoje zapotrzebowanie kaloryczne na masie. Jedz 2 g białka na kg masy ciała, 1-1,5 g tłuszczy, reszta to węglowodany. Kalorie i makroskładniki możesz liczyć w kalkulatorze np. na Potreningu.pl Braki białka w diecie możesz uzupełnić odżywką białkową np. Trec Whey 100:http://www.trec.pl/catalog/product/view/id/1456/s/whey-100-600g/category/9/
Ci faceci może Ci zazdroszczą siły? :D Rób takim ciężarem, jakim dasz radę zrobić tyle powtórzeń, ile założyłaś przy dobrej technice. Co do przysiadów to trzeba zgiąć nogi do 90 stopni a nie robić głębokich przysiadów. Postaw na dynamiczną(szybkie ruchy) rozgrzewkę przed treningiem.